Igre
03.12.2018 20:03
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Praznične igre z večigralstvom za vso družino

.. December je čas druženja, in zakaj ne bi vsaj nekaterih hladnih zimskih večerov preživeli kar na toplem v družbi najbližjih in dobrih videoiger ..
Praznične igre z večigralstvom za vso družino
Praznične igre z večigralstvom za vso družino

Četudi se ponudba naslovov s “kavčnim” večigralstvom na prvi pogled zdi bolj skromna kot pred desetletjem ali dvema, je tovrstnih naslovov pravzaprav precej. Je pa res, da za mnogimi od njih običajno stojijo manj uveljavljeni ustvarjalci, zato posledično pogosto niso deležni pozornosti širše javnosti. Za vas smo tokrat izbrali nekaj novejših naslovov, ob katerih se bo zabavalo mlado in staro, ne glede na to, katero od vodilnih igralnih platform si lastite. Prav v vsakem od njih pa boste našli nekaj zimske vsebine, ki bo na zaslon pričarala pravi praznični duh.

Overcooked in Overcooked! 2
Vsake toliko časa se na tržišču pojavi igra s tako preprostim in izvrstnim konceptom, da se človek res vpraša, zakaj nas ne zabava že vsaj nekaj let. Ena takšnih je nedvomno Overcooked, kaotična kuharska arkada, ki je avgusta letos dobila že prvo nadaljevanje. S kuhanjem in strežbo smo se v videoigrah morda res že nekajkrat srečali, a Overcooked se zamisli loti na tako prisrčen in duhovit način, da v trenutku zasvoji tako najmlajše kot igričarske veterane. Poleg izvrstnega kooperativnega dela je tu še tekmovalni način – oba pa lahko igrajo kar štirje igralci naenkrat.

Infinite Minigolf
Ta minigolfščina podjetja Zen Studios (Pinball FX) je pravzaprav naslednik PlayStationove ekskluzive Planet Minigolf iz leta 2010, ki nemudoma pritegne pozornost s svojo risankasto podobo in karizmatičnimi liki. Njena posebnost je intuitiven večplatformski urejevalnik stopenj v stilu Trials in Little Big Planet, s katerim je nastalo že na tisoče kreacij, ki jih je možno zaigrati v enoigralskem ali večigralskem načinu. Slednji je seveda bolj zanimiv, še posebej, če igramo s tremi ali več soigralci in izbiro desetih tras prepustimo računalniku. Ne manjka pa niti kostumiziranje likov, saj se z igranjem odklepajo številni kosi oblačil, palic in modnih dodatkov, s katerimi lahko vsak igralec po željah stilizira svojega golfista.

Rocket League
Najbolj odmeven naslov s tega seznama je mešanica dirkanja in nogometa, ki na papirju zveni skrajno nenavadano, a ko zaključite svojo prvo tekmo, ni težko razumeti, zakaj si je Rocket League v tako kratkem času pridobil horde zagrizenih privržencev. Je igra, ki jo je lahko pograbiti, a težko obvladati. In je igra, v kateri lahko celo najbolj neizkušen igralec z malo sreče izid obrne popolnoma na glavo le nekaj sekund pred koncem tekme. Na voljo je obilo igralnih načinov, nastavitev, dirkalnikov, okraskov in prizorišč, povrhu tega pa avtorji še redno dodajajo tako brezplačne kot plačljive novosti. Pri tem je treba pohvaliti dejstvo, da so vsi plačljivi dodatki zgolj kozmetične narave ter tako ne razdvajajo igralne skupnosti in njihovim imetnikom ne dajejo prav nikakršnih prednosti pred navadnimi igralci.

Tricky Towers
Le kdo si vsake toliko časa ne zaželi partije dobrega starega Tetrisa? Postavljanje (in podiranje) stolpa pri Jengi pa je običajno tudi prijetna popestritev prednovoletnih zabav, kajne? Nizozemski neodvisneži WeirdBeard so namreč združili prav ti dve igri in ustvarili več kot le še en klon Tetrisa. V Tricky Towers, kot je moč sklepati že iz naslova, igralci tekmujejo v gradnji stolpa z zlaganjem prepoznavnih likov, a ker je treba upoštevati fiziko, se kaj hitro zgodi, da dobršen del stolpa zgrmi v vodo. Temu dodajte še preproste čarovnije, s katerimi si igralci lahko med seboj nagajajo in zabava je zagotovljena.

Horizon Chase Turbo
Gre za obogateno predelavo mobilne igre Horizon Chase, ki je čudovit poklon starim dirkalnim arkadam, kot sta Lotus in Out Run. Poleg simpatične grafike in izpiljene igralnosti jo odlikuje raznolik nabor dirkališč, na katerih se hkrati lahko pomerijo celo štirje igralci na enem sistemu. In ker je večina prog ter vozil sprva zaklenjenih, pri odklepanju pa šteje uspeh vseh igralcev, lahko Horizon Chase Turbo služi tudi kot kooperativna igra. Vsekakor eden najboljših retro naslovov letošnjega leta!

Vas zanima več iz te teme?
napovedi iger

Prijavi napako v članku