Telefoni
03.07.2018 06:18
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja telefon s kar devetimi fotoaparati

Prihaja telefon s kar devetimi fotoaparati
Prihaja telefon s kar devetimi fotoaparati

Danes so z dvema fotoaparatoma opremljeni že tudi pametni mobilni telefoni nižjega cenovnega razreda, kakovost fotografij pa je relativno dobra. Ker pa zahtevnejši uporabniki želijo več, je podjetje Huawei pred kratkim svoj pametni mobilni telefon P20 Pro opremil s kar tremi digitalnimi fotoaparati, podjetje LG pa naj bi kmalu ponudilo v prodajo izdelke s kar petimi digitalnimi fotoaparati. Kot kaže, pa bo kmalu na voljo pametni telefon, ki bo opremljen s kar devetimi digitalnimi fotoaparati, za to pa bo poskrbelo ameriško podjetje Light.

Telefon naj bi ponujal kakovost zajetih fotografij, primerljivo z vstopnimi modeli profesionalnih digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov. Novost po vsej verjetnosti ne bo poceni. Podjetje Light trenutno ponuja samostojni digitalni fotoaparat s kar 16 kamerami, zanj pa je treba odšteti okoli 1.700 evrov. Čeprav bo telefon opremljen s sedmini fotoaparati manj, bo seveda potreboval še procesor, zaslon in druge komponente za delovanje.

Ameriško podjetje Light naj bi novost javnosti predstavilo najkasneje do konca letošnjega leta. To pomeni, da bodo strojne lastnosti zanimivega fotografskega pametnega mobilnega telefona znane šele jeseni letos. Glede na to, da bo šlo za vrhunski izdelek, verjamemo, da bo opremljen z zmogljivo strojno opremo, ki bo kos tudi najzahtevnejšim opravilom.


Prijavi napako v članku