Telefoni
20.04.2021 14:19
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pozor: nevarna aplikacija, ki ponuja brezplačen Netflix

Lažne aplikacije postajajo vse večji problem za uporabnike mobilnih naprav Android!
Lažne aplikacije postajajo vse večji problem za uporabnike mobilnih naprav Android!

Največja težava, s katero se dan za dnem spopadajo uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih račuinalnikov Android, so škodljive programske kode. Njihovo število namreč še vedno narašča kot za stavo. Poleg tega zlonamerne kode za trenutno najbolj razširjen mobilni operacijski sistem postajajo vse bolj nevarne za uporabnike. To so ponovno dokazali varnostni strokovnjaki podjetja Check Point, saj so odkrili še posebno nevarno aplikacijo za Android.

Varnostno podjetje Check Point je dejansko odkrilo zlonamerni program FlixOnline. Ta se je lažno predstavljal kot predvajalnik Netflix in naj bi omogočal brezplačen ogled filmov in nadaljevank. Po namestitvi program FlixOnline seveda ni predvajal filmov, temveč bi spremljal žrtvina sporočaila, zlasti preko aplikacije WhatsApp. Delovanje škodljive programske kode je bilo usmerjeno predvsem v pridobivanje dragocenih informacij, med njimi seveda tudi podatkov o kreditnih karticah.

Podjetje Google je seveda sporno aplikacijo nemudoma odstranilo iz Trgovine Play. Če ste jo po pomoti namestili tudi vi, jo seveda nemudoma odstranite iz vaše naprave. Če pa želite zmanjšati možnost okužbe v prihodnje, na mobilno napravo nameščajte samo tisto programsko opremo, ki jo resnično potrebujete. Pri tem seveda ne smete pozabiti na namestitev protivirusne rešitve in na posodabljanje mobilnega operacijskega sistema, v kolikor je posodobitev za vašo mobilno napravo sploh na voljo.


Prijavi napako v članku