Telefoni
06.09.2013 06:09
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobitel podražil mednarodna sporočila SMS, kmalu še nov obračunski interval

Mobitel je pred kratkim za vse naročnike in predplačnike podražil vsa mednarodna sporočila SMS za 10 centov, kmalu pa bo na vrsti še nov obračunski interval. Vse opravljene klice se bo namreč pričelo beležiti in zaračunavati v minutnem intervalu (60/60).
Sta vas Mobitelova nova naročniška paketa Povezani 2000 in Povezani 2400 prepričala?
Sta vas Mobitelova nova naročniška paketa Povezani 2000 in Povezani 2400 prepričala?

Opravljanje telefonskih klicev in pošiljanje kratkih sporočil SMS bo za uporabnike mobilnih storitev Mobitela kmalu postalo dražje. Podjetje je namreč že s septembrom za vse naročnike in predplačnike podražilo vsa mednarodna sporočila SMS za 10 centov. Omenjeni dodatek se zaračuna tudi v primeru, da so kratka sporočila SMS že vključena v naročniški paket ali dodatno storitev.

Uporabniki storitev Mobitela niso pretirano navdušeni niti nad napovedanim novim obračunskim intervalom, ki bo pričel veljati oktobra letos. Vse opravljene klice se bo namreč pričelo beležiti in zaračunavati v minutnem intervalu (60/60). To v praksi dejansko pomeni, da se minuta obračuna vnaprej, in to ne glede na to, koliko sekund v minuti bo uporabnik »porabil« za pogovor. Ker imajo praktično vsi uporabniki storitev Mobitela pakete z vključenimi količinami, to pomeni, da bodo porabili nekaj več minut kot so jih doslej. Nov obračunski interval bo veljal za obračun pogovorov v Sloveniji, in sicer za vse naročnike storitev Mobitela, razen za naročnike paketov Džabest 250, Džabest 2000, Džabest 3000 in Itak Džabest.

Zaradi omenjenih podražitev vam priporočamo, da preverite, ali so storitve Mobitela za vas še vedno dovolj konkurenčne, ali pa je bolje zamenjati operaterja. Slednje lahko brez sankcij storijo tudi tisti, ki imajo še vedno veljavno pogodbo o vezavi, vendar bodo morali vsi, ki so kupili opremo po subvencionirani ceni, zanjo ob zamenjavi doplačati, ne glede na to, ali jo bodo vrnili (v tem primeru se zaračuna uporabnina) ali zadržali (v tem primeru se plača preostalo vrednost).


Prijavi napako v članku