Računalništvo, telefonija
13.02.2021 08:04
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Chrome kmalu ne bo več deloval s starejšimi procesorji

Novi Google Chrome 89 ne bo več mogoče uporabljati v navezi s starejšimi procesorji.
Novi Google Chrome 89 ne bo več mogoče uporabljati v navezi s starejšimi procesorji.

Spletni brskalnik Google Chrome ima med vsemi daleč največ uporabnikov. To ne preseneča, saj je zelo preprost za uporabo, hiter, varen in seveda zelo prilagodljiv. Ta namreč omogoča nameščanje razširitev, s katerimi lahko še dodatno izboljšamo uporabniško izkušnjo in poenostavimo vsakdanje brskanje po spletu. Medtem ko smo spletni brskalnik Chrome doslej lahko uporabljali tudi na starejših osebnih računalnikih, kmalu temu žal ne bo več tako.

S pripravo različice 89 spletnega brskalnika Chrome bo podjetje Google odreklo podporo vsem računalniških sistemom s procesorji, ki nimajo podpore za nabor ukazov SSE3 (Supplemental Streaming SIMD Extensions 3). Doslej je bila namreč minimalna zahteva podpora za nabor ukazov SSE2. To v praksi pomeni, da računalniki, opremljeni procesorji starejšimi od Intel Core 2 Duo ali AMD Athlon 64 ne bodo več zmožni poganjati novih različic spletnega brskalnika Chrome.

Čeprav bo na starejših računalnikih še vedno mogoče poganjati starejše različice spletnega brskalnika Google Chrome, bodo uporabniki prikrajšani, saj ne bodo deležni novih funkcionalnosti in izboljšav, hkrati pa ne bodo več prejemali varnostnih popravkov. To v praksi pomeni, da bodo uporabniki računalnikov, ki so na primer opremljeni s procesorji Intel Atom ali Intel Celeor M, vse bolj izpostavljeni spletnim napadom. Zato jim ne bo preostalo drugega, kot da zamenjajo računalniški sistem ali pa uporabljajo drug podprt spletni brskalnik.


Prijavi napako v članku