13.10.2011 12:42

Deli z drugimi:

Share

Pozabite na motne slike

Pozabite na motne slike
Pozabite na motne slike

Photoshop že nekaj let predstavlja glavni standard v oblikovalskih krogih. Uporabljajo ga malodane vsi, od začetnikov do profesionalcev, kljub temu pa Adobe nenehno posodablja svojo programsko opremo. Zelo zanimiva je najnovejša funkcija, ki odpravlja nejasne slike, ali vsem dobro poznani “blur“, katero so predstavili na konferenci Adobe MAX 2011. Nova funkcija je še vedno v poskusni fazi, a sodeč po spodnjem videu ni dvoma, da bo našla svoj ​​namen v različnih situacijah in ne pozabimo, da bo razkrila zamegljene dele golega ženskega telesa.

Zadeva deluje na izjemno preprost način. Torej označite motno sliko, jo analizirate, Photoshop pa vam bo izstavil popolnoma jasno sliko. Zanimivo pri tem je, da se lahko funkcija uporablja tudi za tekst, tako da če boste v bodoče slikali kakšen plakat, zamegljena besedila ne bodo več nikakršen problem. Naj vas spomnimo, da omejena funkcija ne bo izboljšala objektov, ki so izven fokusa, oz. tistih pri katerih ste uporabili napačen objektiv.

Pri Adobeju za enkrat niso omenili, kdaj bo omenjena funkcija implementirana v Photoshop, a odziv obiskovalcev po predstavitvi je bil več kot pozitiven. No, takole pa stvar zgleda v živo. Neverjetno.


Prijavi napako v članku