Telefoni
15.07.2016 07:29

Deli z drugimi:

Share

Povsem obubožani Windows Phone lahko reši le še čudež!

Platforma Windows 10 je pričela izgubljati privržence povsod po svetu.
Platforma Windows 10 je pričela izgubljati privržence povsod po svetu.

Čeprav je podjetje Microsoft na začetku leta najavilo splošno razpoložljivost mobilnega operacijskega sistema Windows 10 Mobile za uporabnike pametnih mobilnih telefonov Lumia, je povpraševanje po teh napravah v prostem padu. Najnovejša raziskava analitskega podjetja Kantar je celo pokazala, da je stanje še slabše kot se je sprva napovedovalo. V zadnjem četrtletju je mobilna platforma Winodws Phone namreč zabeležila občuten padec tržnega deleža na večini svetovnih trgov, z izjemo Japonske.

Mobilna platforma Windows Phone je največji delež izgubila na tržiščih, kjer je bila še pred letom dni močno prisotna, in sicer v Italiji in Franciji. Microsoftova mobilna platforma je v Franciji v letu dni izgubila sedem odstotni tržni delež (iz 11,1 odstotkov na 4,1 odstotke), v Italiji pa se je tržni delež platforme Windows Phone zmanjšal iz 13,3 odstotkov na vsega šest odstotkov. Na petih največjih evropskih trgih (Nemčija, Italija, Francija, Velika Britanija in Španija) pa se je delež uporabnikov pametnih mobilnih telefonov Windows Phone v enem letu znižal iz 9,6 odstotkov na 4,6 odstotkov.

Mobilni platformi Windows Phone ne gre nič boljše v Združenih državah Amerike, saj njen delež trenutno znaša le 1,6 odstotka oziroma 1,9 odstotka manj kot pred enim letom. Edini trg, na katerem je platforma Windows Phone ni zabeležila izgube uporabnikov pa je Japonska, saj je tržni delež ostal na ravni prejšnjega leta. Obeti za prihodnje pa prav tako niso prav nič obetajoči.


Prijavi napako v članku