Prenosni računalniki
10.05.2009 17:10

Deli z drugimi:

Share

Povezljivost na dosegu roke

Uporabna zadeva, mar ne?
Uporabna zadeva, mar ne?

Podjetje Onda, ki širom svet slovi po svojih visokokakovostnih rešitvah za prenos zvoka in podatkov, je predstavilo nadvse zanimivo napravico, ki zagotavlja deskanje po svetovnem spletu in uporabo najnovejših večpredstavnostnih tehnologij brez prisotnosti običajnega računalnika. Vsestransko uporabna napravica Alfred, ki je opremljena s šestindvajset centimetrskim širokokotnim zaslonom občutljivim na dotik, lahko vzpostavi povezavo s svetovnem spletom preko brezžične ali kabelske povezave.

Novinca lahko preko operacijskega sistema Windows CE in prednameščene programske opreme povežemo celo z sodobnimi hišnimi napravami, kot so ogrevalni sistemi, sistemi za osvetlitev, alarmni sistemi in podobno. Miniaturni računalniški sistem Alfred lahko uporabljamo tudi kot sredstvo za komunikacijo preko omrežja VoIP in opravljanja videokonferenc. Vsestransko uporabna napravica, ki meri zgolj 27*3*18 centimetrov in tehta slab kilogram, nam bo prav prišla tudi za predvajanje bogate palete večpredstavnostnih vsebin.

Miniaturni računalniški sistem Alfred lahko upravljamo tudi preko običajne računalniške miške in tipkovnice. Pri tem velja le še omeniti, da je novinec na letošnjem računalniškem sejmu CES prejel prestižno nagrado Innovations 2009 Design and Engineering Award v kategoriji Integrated Home Systems.


Prijavi napako v članku