Računalništvo, telefonija
18.12.2019 07:00

Deli z drugimi:

Share

Potopite se v igro z novimi CU34G2 Ultra-Wide ukrivljenimi igričarskimi monitorji iz AOC-jeve serije G

Zaslonski specialist AOC predstavlja dva nova 34-palčna (86,3 cm) ultra-široka (21:9) igričarska monitorja iz svoje popolnoma nove G2 serije.
AOC CU34G2 in CU34G2X: izjemna potopitev z radijem ukrivljenosti 1500R
AOC CU34G2 in CU34G2X: izjemna potopitev z radijem ukrivljenosti 1500R

Nova UWQHD (Ultra-Wide Quad HD 3440 x 1440 pik) monitorja sta po videzu podobna, vendar se razlikujeta po hitrosti osveževanja. Model CU34G2X se ponaša z impresivno hitrostjo osveževanja 144 Hz, ki je popolnoma primerna za tekmovalne igričarje, medtem ko CU34G2 uporablja 100 Hz hitrost osveževanja. Oba modela sta opremljena z VA panelom, ki ustvarja globoke črne, naravne in žive barve ter zelo visoko kontrastno razmerje. Poleg visoke hitrosti osveževanja bodo igričarji uživali v igranju brez trganja in trzanja slike zahvaljujoč AMD FreeSync podpori, odzivni čas 1 ms (MPRT) pa zagotavlja nemoteno igranje brez zamegljenosti gibanja.

Širok in jasen

Prva izjemna značilnost teh monitorjev je impresiven radij ukrivljenosti 1500R in ultra-široko razmerje stranic 21:9, zaradi česar izstopajo iz množice. Dodatna horizontalna razširitev zaslona ustvarja VR-podobno izkušnjo, ki zajema uporabnikov periferni vid, kar daje vtis, da se igra nadaljuje zunaj glavnega osredotočenja akcije. Ukrivljenost 1500R pa bo uporabnike še bolj potopila v njihovo igro. Izjemno široko razmerje stranic bodo cenili igričarji vseh žanrov, še posebej pa ljubitelji prvo-osebnih iger (RPG, simulacijske in dirkaške igre).

Ne samo igre, ampak tudi filmi so videti čudovito zaradi razmerja stranic 21:9 (ali 2.37:1). To je idealno predvsem za filme, posnete v formatu 2.35:1 in 2.39:1, saj uporabniki ne bodo videli motečih črnih robov. Za tiste, ki želite deliti svojo izkušnjo, pa bodo poskrbeli široki vidni koti 178°/178°, saj zagotavljajo jasne slike iz skoraj vsakega zornega kota.

Oba modela, CU34G2 in CU34G2X, sta s svojo 34-palčno diagonalo približno enake višine kot široko-zaslonski (16:9) 27-palčni monitorji, kar zagotavlja veliko prostora na zaslonu in udobje gledanja tudi za vsakodnevne naloge. Velik zaslon v kombinaciji z visoko ločljivostjo 3440 x 1440 pik prinaša popolno kombinacijo udobne in podrobne gostote slikovnih pik 109 ppi.

Izberite svojo hitrost

Igričarji lahko izbirajo med CU34G2X s hitrostjo osveževanja 144 Hz in CU34G2 s hitrostjo osveževanja 100 Hz. Oba monitorja imata izredno hiter odzivni čas 1 ms MPRT, kar zagotavlja jasne, ostre in odzivne slike brez zamegljenosti gibanja, medtem ko podpora AMD FreeSync odpravlja trzanje in trganje slike. Zahvaljujoč načinu nizkega vhodnega zamika je tudi zakasnitev med monitorjem in virom minimizirana.

Oba monitorja sta opremljena s po višini nastavljivim stojalom, tehnologijo Flicker-Free in načinom Low Blue Light, kar zagotavlja zdravo izkušnjo tako z vidika ergonomije kot dobrega počutja oči.

Za uporabnike, ki si želijo prednosti v igrah, AOC ponuja tudi nekatere druge posebne funkcije. AOC Game Color prilagodi nasičenost za boljšo raven sive barve in več podrobnosti v sliki, s funkcijo Dial Point pa lahko igričarji postavijo križec na sredino zaslona, kar jim pomaga pri bolj natančnem ciljanju. Vgrajeno 4-vratno USB-zvezdišče in avdio vhodi/izhodi pa olajšajo priključitev perifernih naprav.

Monitorja AOC CU34G2 in CU34G2X bosta na voljo od januarja 2020 dalje po priporočeni prodajni ceni 469 EUR oziroma 579 EUR.

Več informacij in tehnične specifikacije:

https://eu.aoc.com/en/gaming-monitors/cu34g2-b

https://eu.aoc.com/en/gaming-monitors/cu34g2x-bk

https://www.pchand.si/novi-aoc-ultra-wide-ukrivljeni-gaming-monitorji-g2-serije

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku