Računalništvo, telefonija
05.03.2009 12:27

Deli z drugimi:

Share

Postani robot za en dan!

Novo mesto gosti pravega avatarja! Nenavadni novi umetniški projekt PUBLIC AVATAR bo na ulice Novega mesta podal pravega avatarja- fizičnega agenta, s katerim boste upravljali VI!

V tem času boste lahko preko strani s preprostimi ukazi z njim upravljali, se pogovarjali, obiskali sorodnike, znance, preizkušali ponudbo restavracij, trgovin, osvajali, spoznavali lokalce in še mnogo drugega!

Akcijo bo spremljalo in soustvarjalo tisoče uporabnikov po vsem svetu! Poskrbite, da bo igra zanimiva in se priključite tudi vi! 6.marca vas vabimo, da se pridružite potovanju po virtualnem Novem mestu!

KAKO IGRAM?
Public Avatar bo na voljo ob posebnih dogodkih preko strani, kjer bodo dogodki tudi pravočasno napovedani.
Za igranje potrebujete računalnik in internetno povezavo. V času delovanja Public Avatarja uporabniki obiščejo stran, kjer se vpišejo. Vpisane uporabnike sistem razvrsti v čakalno vrsto. Ko pride uporabnik na vrsto, pošilja avatarju preproste ukaze (npr ‘zavij’+ ‘levo’, ‘reci’+’prosim’), ki jih avatar po lastni presoji izvaja. Uporabniki bodo preko živega prenosa ves čas spremljali kaj se avatarju dogaja. Čeprav mu lahko ukažejo karkoli, je le od avatarja odvisno, katere ukaze bo izpolnil in katere ne.

Kako deluje?
Prostovoljec je opremljen z WI FI adapterjem in ima na glavi montirano kamero z mikrofonom, s čimer omogoča video in zvočni prenos svojega okolja preko interneta v realnem času. Public Avatar se potem giblje na izbrani lokaciji, kjer pričakuje prve ukaze uporabnikov PA internetne strani.
Uporabniki te strani bodo lahko pošiljali ukaze Public Avatarju s storitvijo instant text messaging. Public Avatar bo sam presojal, katere naloge bo sprejel in katerih ne. Testni subjekt bo moral vsakič pretehtati razloge za in proti in njegova odločitev bo zadnja. Rezultati eksperimenta so nepredvidljivi, a ravno to je tisto, kar nas pri projektu najbolj zanima.


Prijavi napako v članku