Aplikacije in dodatni programi
22.06.2022 17:02

Deli z drugimi:

Share

Posodobitev storitve Microsoft Teams vam bo pomagala pri enem od najbolj stresnih opravil v službi

Nova funkcija Microsoft Teams vam lahko pomaga obvladati umetnost virtualnih predstavitev. Čeprav bodo te za marsikoga še vedno težavne, Microsoft upa, da bodo najnovejši dodatki za Teams vsaj nekoliko olajšali to nalogo.

Microsoft pripravlja nadgradnjo za platformo za sodelovanje Teams, ki naj bi pomagala odpraviti nekatere težave pri virtualnih predstavitvah.

V novem zapisu na njihovem blogu je podjetje razkrilo, da bodo imeli uporabniki Microsoft Teams kmalu koristi od uvedbe funkcije Cameo v PowerPoint Live, vgrajenega predstavitvenega orodja te storitve.

Nova integracija bo izboljšala obstoječ nabor orodij, saj bo tistim, ki veliko predstavljajo, omogočila, da v svoje diapozitive vključijo vir spletne kamere, kar bo (upajmo) prispevalo k bolj dodelani in zanimivi predstavitvi.

Cameo v PowerPoint Live

Vse od začetka pandemije se Microsoft trudi, da bi z raznoraznimi eksperimenti pomagal ljudem do izboljšane izkušnje virtualnih predstavitev. Te so postale eden glavnih medijev, kako v službi komuniciramo med sabo in zato je toliko bolj pomembno, da so uporabniški vmesniki karseda zanimivi, napredni in dovršeni.

Verjetno je bil cilj Microsofta tudi zaščita pred konkurenco na področju videokonferenc, kot je Zoom in napredkom specializiranih platform za predstavitve, kot je Prezi.

Funkcijo Cameo za PowerPoint Live je Microsoft prvič najavil septembra 2021, nato pa jo je v začetku tega leta predstavil članom programa Office Insider. Zdaj je podjetje razkrilo, da bo funkcija za vse uporabnike predvidoma začela delovati do konca avgusta.

Kot je opisano v objavi v Microsoftovem blogu, vam Cameo “omogoča, da v svoje diapozitive kot del predstavitve brez težav vstavite posnetke kamer v živo. S to funkcijo lahko ustvarite bolj poglobljeno izkušnjo za svoje občinstvo. Prav tako vam lahko pomaga, da se bolje pripravite na predstavitev v živo.”

“Cameo uporabnikom nudi poln nadzor nad snemanjem kamere v živo direktno v PowerPointu. Enako, kot pri vseh ostalih vizualnih formatih, lahko premikate, režete in dodajate prehode v posnetke kamere”, so še zapisali.

Prihod programa Cameo za PowerPoint Live bo temeljil na obstoječih temeljih, ki so jih postavile različne druge nadgradnje za Microsoft Teams, namenjene predstavitvam.

Microsoft je na primer pred kratkim objavil novo funkcijo “sodelovalnega komentiranja”, ki naj bi omogočila večjo stopnjo interaktivnosti in posodobitev, ki predavateljem omogoča bolj podroben nadzor videoposnetkov.

Čeprav bodo virtualne predstavitve za marsikoga še vedno težavne, Microsoft upa, da bodo najnovejši dodatki za Teams vsaj nekoliko olajšali to nalogo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Microsoft Teams


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več