Računalništvo, telefonija
05.11.2016 11:33

Deli z drugimi:

Share

Poslovite se od kartuš: Epson predstavil tiskalnike z vgrajenimi posodami za črnilo

Poslovite se od kartuš: Epson predstavil tiskalnike z vgrajenimi posodami za črnilo
Poslovite se od kartuš: Epson predstavil tiskalnike z vgrajenimi posodami za črnilo

Tiskalniki z vgrajenimi posodami za črnilo (Ink Tank System) so konstruirani tako, da izpolnijo potrebe poslovanja vsake vrste. V paketu s tiskalniki je vključeno črnilo za dve leti tiskanja.

Podjetje Epson je v Zagrebu predstavilo novo serijo tiskalnikov z vgrajenimi posodami za črnilo (Ink Tank System, ITS), ki so pravkar prišli na naš trg. Novi tiskalniki so namenjeni tako za male pisarne, kot tudi za domače uporabnike, med nove funkcije pa sodijo obojestranski izpis na A3 formatu ter izpis fotografij brez roba.

L605 in L1455

Nova tiskalnika L605 in L1455 sta namenjena za domače in male pisarne. Model L605 je prva Epsonova 3-v-1 naprava s funkcijo obojestranskega izpisa, L1455 pa je prva 4-v-1 naprava z obojestranskim izpisom v formatu A3, ob funkciji A3 skeniranja.

Obojestranski izpis zmanjšuje potrošnjo papirja za polovico ter prispeva k minimiziranju stroškov pri avtomatskem izpisu na obe strani lista. To je še en dodatek k učinkovitosti sistema, ker lahko ITS-tiskalniki uporabnikom že prihranijo do 90 odstotkov stroškov izpisa.

Tiskalniki z vgrajenimi posodami za črnilo ultra visoke kapacitete osvobajajo uporabnike klasičnih kartuš s črnilom. Namesto tega prihajata modela L605 in L1455 v paketu s po dvema kompletoma stekleničk s črnilom visoke kapacitete. Na ta način lahko nov uporabnik tiskalnika L1455 natisne do 10.500 listov, medtem ko na L605 lahko natisne do 11.000 listov, preden porabi črnila iz originalnega paketa. Zaradi tega se ITS-tiskalniki odlikujejo z izjemno nizkim stroškom izpisa po listu ter omogočajo daljšo uporabo med cikli dopolnitve posod s črnilom.

L382, L386 in L486

Modeli L382, L386 in L486 prihajajo z večjimi hitrostmi izpisa in novo funkcijo izpisa fotografij brez roba. Z novimi značilnostmi so ti tiskalniki še privlačnejši uporabnikom, ker pomenijo cenovno ugodnejšo rešitev za izpis večjih količin dokumentov.

Navedeni ITS-tiskalniki prihajajo v originalnem pakiranju s kompletom steklenic s črnilom dopolnjenim z dvema dodatnima steklenicama s črnim črnilom ter je mogoče izpisati do 13.000 listov črno-belo in do 6500 listov v barvah, s čimer se doseže izjemno nizek strošek izpisa po strani.

Boris Vetnić, projektni vodja v Epsonu, je povedal: »Prepoznali smo potrebo na trgu malih in hišnih pisarn po ITS-tiskalnikih z avtomatskim obojestranskim izpisom do formata A3. Modela L605 in L1455 sta naš odgovor na to zahtevo ter zagotavljata, da bodo vsi uporabniki našli prav tisto kar potrebujejo. Modeli L382, L386 in L486 so sijajna rešitev za izpis velikih količin dokumentov, z ultra nizkimi stroški izpisa po strani. Večja hitrost izpisa in možnost tiskanja fotografij brez roba sta značilnosti, ki bosta gotovo odgovarjali še večjem številu uporabnikov kot doslej«.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku