Računalništvo, telefonija
21.02.2017 23:43
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Poslastica izključno za uporabnike iOS pametnih naprav

Opera je na mobilnih napravah prisotna že lep čas.
Opera je na mobilnih napravah prisotna že lep čas.

Podjetje Opera je prepoznavni ponudnik brskalnikov za računalnike in pametne naprave vendar pa ponujajo še posebej zanimivo ponudbo izključno za uporabnike iOS pametnih naprav. Opera Coast brskalnik predstavlja zanimivo alternativo klasičnim brskalnikom, ki meša svet spleta in mobilnih aplikacij. Ob uporabi boste namreč imeli občutek, da se ne nahajate v brskalniku temveč mobilni aplikaciji. To je tudi razlog zakaj je Coast priporočljiva za uporabo.

Mobilne aplikacije so popolnoma prevladale uporabo na pametnih telefonih in pri Operi so z brskalnikom Coast to izkoristili. Brskalnik se namreč uporablja tako kot mobilna aplikacija. Ob odprtju vas namreč pričaka spletne strani organizirane podobno kot aplikacije na vašem iPhonu ali iPadu. Vsaka spletna stran se predstavlja s svojo ikono. Izberete si želeno spletno stran in že vas Coast preusmeri. Najhitreje boste opazili razliko pri vnosu URL naslova. Vrstice za vnos namreč ni in posledično je več prostora namenjeno prikazovanju vsebine. V primeru, da želite vnesti URL je potrebno s prstom podrsati navzdol in prikaže se vam vnosno polje.

Prav tako ni nobenih gumbov in podobnih elementov uporabniškega vmesnika na vrhu brskalnika. S tem se brskalnik lažje upravlja v primeru, da uporabljate večje iPhone in se vam ne ljudi raztegovati palca čez cel zaslon. Odprti zavihki se prikazujejo v ločenem segmentu aplikacije. Ena po ena spletna stran so postavljene v horizontalno vrsto. Brskanje po vsebinah je tako dobro organizirano in hitro.

Slabost brskalnika predstavlja poraba baterije. V primerjavi z brskalnikom Safari vam bo Opera Coast za isti čas brskanja porabila več baterije. Slednje lahko preverjate v nastavitvah oziroma aplikaciji Settings. Določene spletne strani se tudi ne odprejo tako hitro kot v primerjavi z brskalnikom Safari. Slednje se ne pojavlja velikokrat vendar pa dovolj, da boste to opazili. Kljub temu pa omenjeni dve slabosti nista razloga dovolj, da Opera Coast nebi postala tudi vaša glavna destinacija za dostopanje do spletnih strani na vaši pametni napravi.Prijavi napako v članku