Računalništvo, telefonija
30.10.2017 11:00

Deli z drugimi:

Share

Popravilo telefona iPhone X bo pregrešno drago!

Nadomestni deli za Apple iPhone X bodo pregrešno dragi!
Nadomestni deli za Apple iPhone X bodo pregrešno dragi!

Konec septembra je podjetje Apple razkrilo cene za originalne nadomestne dele in sicer tako za stare kot nove modele pametnih mobilnih telefonov iPhone. Najdražji nadomestni deli so trenutno seveda za pametna mobilna telefona iPhone 8 in iPhone 8 Plus, v kolikor se pri nakupu telefona nismo odločili za paket AppleCare +. V Združenih državah Amerike bo samo za zamenjavo zaslona treba odšteti preračunanih 130 evrov (model iPhone 8) oziroma preračunanih 145 evrov (model iPhone 8 Plus), medtem ko zamenjava drugih strojnih komponent lastnike olajšala za kar preračunanih 300 evrov (model iPhone 8) oziroma preračunanih 345 evrov (model iPhone 8 Plus).

Ker bo kmalu mogoče kupiti tudi najboljši pametnih mobilni telefon iPhone vseh časov (iPhone X), je podjetje Apple razkrilo tudi cene za njegove originalne nadomestne dele. Mnogi so bili nad cenami nadvse presenečeni, saj so te najvišje doslej. Za nadomestni zaslon bo namreč v Združenih državah Amerike treba odšteti kar preračunanih 240 evrov, za ostale dele pa preračunih 470 evrov. Na evropskem trgu pa bodo cene nadomestnih delov za iPhone X seveda še nekoliko višje.

Na srečo pa bo tudi za pametnih mobilni telefon Apple iPhone X možno kupiti zavarovanje v obliki paketa AppleCare + in sicer za 199 evrov. V primeru poškodbe zaslona bomo za zamenjavo morali podjetju Apple odšteti le 29 evrov, v primeru drugih komponent pa največ 99 evrov.


Prijavi napako v članku