Tiskalniki in skenerji
03.11.2021 11:29
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Popolna sinteza virtualnega in realnega sveta

Virtualni svet je prisoten tudi v CAM programiranju. Modul virtual machining hyperMILL CAM programske opreme je bil razvit za najvišji nadzor in optimizacijo obdelovalnih procesov.

Gre za dovršeno in učinkovito rešitev, ki prinaša številne koristi.

Jedro nove rešitve predstavlja hyperMILL Virtual Machining Center, ki ponuja vse klasične možnosti simulacije, vgrajene v zelo intuitiven uporabniški vmesnik. Simulacija se izvede z definiranim modelom stroja, pri čemer se upoštevajo obdelovanec, orodje ter vpenjala in objemke. Osi je mogoče premikati in simulirati ročno, morebitni trki in premiki mejnih stikal pa se zaznajo samodejno.

Večja varnost pri simulacijah

Dejanske situacije obdelave, torej stroj s krmilnikom in PLC (programabilni logični kontroler), so virtualno preslikane in simulirane na podlagi NC kode v hyperMILL Virtual Machining centru. Vsi procesi so pregledni za uporabnika in jih je mogoče podrobno analizirati. Na tovrsten način se izognemo trkom strojev v resničnem svetu, ki lahko povzročajo drage poškodbe, izpad proizvodnje in posledično kritične zamude.

Več kot le simulacija

Zmogljivi in optimizirani algoritmi zagotavljajo učinkovito večosno obdelavo. hyperMILL VIRTUAL Machining Optimizer samodejno najde najboljši kot nagiba in s tem zagotavlja brezhibno obdelavo. hyperMILL Connected Machining poleg tega omogoča napredno povezavo in sinhronizacijo s strojem.

Najvišja učinkovitost, zahvaljujoč novi generaciji post procesorjev

Nova generacija post procesorjev v CAM tehnologiji je bila prav tako dodatno razvita s simulacijsko rešitvijo hyperMILL Virtual Machining in dopolnjena s številnimi inovativnimi funkcijami. Zdaj je omogočeno dvosmerno povezovanje med NC programom in strojno informacijo iz hyperMILL.

Področja uporabe

Vsaka novost mora imeti dovolj velik doprinos, da jo smatramo kot koristno. hyperMILL Virtual Machining ponuja:

  • preverjanje, vrednotenje in optimiziranje procesa obdelave,
  • usklajevanje opravila z razpoložljivimi stroji,
  • enostavno prestavljanje nalog med razpoložljivimi stroji,
  • podpora za nakup novih strojev,
  • natančnejša ocena stroškov za ponudbe.

Klasični obdelavi dodana še aditivna proizvodnja …

Dandanes lahko s 3D tiskalniki učinkovito rešimo marsikatero težavo. Poleg vseh naštetih funkcij, hyperMILL CAM programska oprema ponuja tudi možnost aditivne proizvodnje (Additive Manufacturing), ki omogoča hibridno obdelavo na enem stroju. Med drugim je s 3D tiskanjem vključeno popravilo poškodovanih komponent, oblaganje z dodatnimi površinskimi nanosi oziroma ustvarjanje novih komponent. Na voljo je široka paleta 5-osnih strategij za obdelavo po 3D tiskanju z DED in WAAM tehnologijo. Na tovrsten način je vaš končni izdelek hitreje narejen bolj natančno.

…  in best fit inteligentna poravnava delov

Pri hyperMILL Best Fit CAM tehnologiji gre za inteligenten postopek poravnave delov v realnem času. NC koda se samodejno prilagodi dejanskemu položaju, kar omogoča, da je virtualni svet (programiranje) prilagojen resničnemu (vpenjanje), ne obratno. Na tak način je zamudno poravnavanje komponent na stroju stvar preteklosti, poleg tega pa poteka bistveno bolj natančno.

hyperMILL WEBINARJI

V 3WAY so v letošnjem letu začeli z webinarji, ki so vsebinsko vezani na hyperMILL CAM programsko opremo. Teme so raznolike in namenjene tako začetnikom kot tudi naprednim uporabnikom. V novembru je na vrsti webinar z vsebino modula Virtual Machining. Vljudno vabljeni k udeležbi, da izveste še kaj več o tovrstni CAM tehnologiji. Več informacij najdete na spletni strani www.3way.si v kategoriji “novice”. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
3D printerji

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem 3WAY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri 3WAY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem 3WAY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več