Telefoni
22.03.2018 20:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Policija objavila videoposnetek nesreče samovozečega vozila, v kateri je umrla peška

Izraz na obrazu voznice pred trčenjem.
Izraz na obrazu voznice pred trčenjem.

Pred kratkim smo poročali o tem, da se je v ameriškem mestu Tempe pri Phoenixu zgodila prometna nesreča samovozečega vozila podjetja Uber s smrtnim izidom, življenje pa je izgubila 49-letna ženska. Prvi izsledki preiskave nesreče so pokazali, da je šlo za prometno nesrečo, kjer je tehnologija morda delovala povsem brezhibno, vendar brez upoštevanja nepredvidljivega človeškega dejavnika. Peško je namreč nepravilno prečkala cesto, pri tem pa se ni prepričala, da to lahko stori na varen način.

Ker je omenjena nesreča sprožila veliko zanimanje s strani javnosti, je ameriška policija sprejela odločitev, da objavi videoposnetek te prometne nesreče. Iz videoposnetka je razvidno, da je vozilo tik pred trčenjem potovalo s hitrostjo 61 kilometrov na uro in sicer v ter po razmeroma praznem cestišču. Nato pa se kar naenkrat pred vozilom pojavi peška, ki hodi čez cesto in ob sebi drži kolo. Samovozeči avtomobil je vanjo trčil z nezmanjšano hitrostjo, kar pa se ne bi smelo zgoditi.

Iz videoposnetka je še razvidno, da voznica samovozečega vozila ni bila ves čas osredotočen na cesto, pač pa je iz dolgočasja gledala naokoli, šele tik pred trčenjem pa je pogledala na cesto, a je bilo tedaj za nesrečno peško žal prepozno. Podjetje Uber je sicer po nesreči iz prometa začasno umaknil vsa svoja samovozeča vozila, hkrati pa sodeluje z lokalnimi, državnimi in zveznimi oblastmi. Videoposnetek trčenja si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku, o poteku preiskave nesreče pa vas bomo seveda sproti obveščali.


Prijavi napako v članku