Telefoni
22.12.2011 16:13

Deli z drugimi:

Share

Pokličite taksi s pomočjo NFC plakata

NFC je vse bolj priljubljena tehnologija, ki jo v svoje telefone vgrajuje vedno večje število proizvajalcev.
NFC je vse bolj priljubljena tehnologija, ki jo v svoje telefone vgrajuje vedno večje število proizvajalcev.

Nokia je na Hrvaškem začela z izjemno zanimivo akcijo, v kateri bo možno preko plakatov nameščenih v nočnih klubih, taksi poklicati kar s pomočjo NFC kode. Tekom decembra, bodo tako določena mesta obiskovalcem ponujale posebno storitev, možnost naročanja taksija preko NFC plakatov. Sami plakati bodo nameščeni tako, da bo lahko uporabnik z samo enim dotikom združljivega pametnega telefona poklical taksi želenega prevoznika.

“Storitev je popolnoma brezplačna, obračuna se le klic po tarifi, ki se določi s strani izvajalca taksi službe,” pojasnjujejo pri Nokiji.

NFC je vse bolj priljubljena tehnologija, ki jo v svoje telefone vgrajuje vedno večje število proizvajalcev, uporabnikom pa omogoča različne nove storitve, kot je npr. pravkar omenjena storitev podjetja Nokia. Vse več se govori tudi o plačevanju preko tehnologije NFC, s čemer bi naše denarnice postale le še preteklost. No za zdaj še vse skupaj ni zaživelo tako kot bi lahko, na dobri poti sta le Google s svojim Wallet-om in pa Squareup. NFC je pravzaprav preprost način povezovanja pametnih telefonov z združljivimi napravami, kot so npr. zvočniki in slušalke, nekaj podobnega kot Bluetooth torej. Nokia v svoji ponudbi za enkrat nudi šest pametnih telefonov, kateri podpirajo NFC tehnologijo: Nokia 700, Nokia 701, Nokia N9, Nokia C7, Nokia Oro.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku