RAM
12.11.2009 16:55
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pogon Solid State z vmesnikom Parallel ATA

Medtem ko večina proizvajalcev pogonov Solid State opremlja njihove izdelek z novejšim podatkovnim vmesnikom SATA, so inženirji podjetja Team Group ubrali povsem drugačno pot.
Novi pogon Solid State je pisan na kožo tako starejšim kot tudi industrijskim računalniškim sistemom.
Novi pogon Solid State je pisan na kožo tako starejšim kot tudi industrijskim računalniškim sistemom.

Pripravili so namreč pogon Solid State, ki za prenos podatkov uporablja starejši vmesnik Parallel ATA. S tem vodilom pa so opremljeni tako starejši kot tudi industrijski računalniški sistemi.

Pogon Solid State s tržno oznako P2 je na voljo s kapacitetami 32 GB, 64 GB in 128 GB, proizvajalec pa mu jamči kar 2,5 milijona ur brezhibnega delovanja. Novinec z 32 GB prostora nudi prenos podatkov s hitrostjo do 80 MB/s, medtem ko zapis poteka pri hitrosti 40 MB/s. Preostala dva modela pa ponujata prenos podatkov s hitrostjo do 60 MB/s. Hitrost zapisa je enaka zmogljivejšemu modelu.

Prvi pogon Solid State z vmesnikom PATA podjetja Team Group je opremljen s statičnimi elementi MLC (Multi-Level Cell). Novost naj bi bila naprodaj še pred koncem leta. Glede na to, da bo pogon Solid State P2 namenjen predvsem starejšim računalniškim sistemom, gre pričakovati, da bo cenovno dostopnejši od modelov z vmesnikom SATA.


Prijavi napako v članku