Telefoni
17.01.2019 13:40

Deli z drugimi:

Share

Pocophone F1 kmalu s certifikatom Widewine L1. Kaj to pomeni?

Priljubljeni Xiaomi Pocophone F1 bo kmalu postal še boljši.
Priljubljeni Xiaomi Pocophone F1 bo kmalu postal še boljši.

Pametni mobilni telefon Xiaomi Pocophone F1 je doslej prepričal že milijone uporabnikov storitev mobilne telefonije širom sveta, vključno s slovenskimi uporabniki. Tu gre namreč za poceni mobilno napravo s procesorjem Qualcomm Snapdragon 845, za nameček pa je opremljena še s kakovostnim zaslonom s kar 15,2-centimetrsko oziroma 5,99-palčno diagonalo, razmerjem stranic 18 proti 9 in zarezo ter nudi ločljivost kar 2.246 x 1.080 slikovnih točk. Pametni mobilni telefon Xiaomi Pocophone F1 je odličen tudi za zajemanje fotografij in opravljanje spletnih video klicev, saj je opremljen z dvema kakovostnima fotoaparatoma ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in pet milijonov slikovnih točk ter vrhunsko spletno kamero ločljivosti kar 20 milijonov slikovnih točk.

Priljubljeni pametni mobilni telefon Xiaomi Pocophone F1 bo kmalu bogatejši za novo certifikacijo, in sicer Widevine L1 DRM. Ta certifikacija je ključnega pomena za predvajanje visokoločljivih videoposnetkov na zahtevo, kot sta na primer Netflix in Amazon Video. Brez nje lahko namreč mobilne naprave predvajajo videoposnetke na zahtevo z ločljivostjo do največ 540p, kar seveda ni dovolj visoka kakovost za napredne uporabnike. Takoj za tem, ko pa bo pametni mobilni telefon prejel certifikat Widevine L1 DRM, bo brez težav podpiral predvajanje filmskih posnetkov na zahtevo v najvišji razpoložljivi ločljivosti. Združljivost s tem certifikatom pa bo seveda zagotovljena preko posodobitve operacijskega sistema.

Xiaomi Pocophone F1 bo s posodobitvijo operacijskega sistema pridobil tudi podporo za zajem videoposnetkov v ločljivosti 4K s povprečno frekvenco 60 sličic na sekundo ter bodo s tem odpravljene tudi določene programske napake. Posodobitev sistema naj bi uporabniki prejeli v naslednjih nekaj tednih in sicer preko sistema nadgradnje OTA (over-the-air). O razpoložljivosti nadgradnje pa nas bo mobilna naprava Xiaomi Pocophone F1 obvestila sama oziroma bomo to lahko preverili tudi ročno, in sicer v nastavitvah mobilnega telefona.


Prijavi napako v članku