Procesorji
12.09.2013 12:50

Deli z drugimi:

Share

Poceni tablični računalniki kmalu s procesorji Intel!

Tokrat iz Intelovega tabora prihaja dobra novica za vse, ki za tablični računalnik z operacijskim sistemom Android niste pripravljeni odšteti več kot evrskega stotaka. Računalniški gigant bo namreč zanje pripravi posebno različico procesorjev Atom s procesorskimi sredicami Bay Trail.
Prvi cenovno ugodni tablični računalniki s procesorji Intel Atom naj bi bili naprodaj že konec leta.
Prvi cenovno ugodni tablični računalniki s procesorji Intel Atom naj bi bili naprodaj že konec leta.

Intelov direktor razvojnega oddelka procesorjev za tablične računalnike Chris Walker je napovedal, da bodo njihovi procesorji Atom kmalu na voljo tudi za cenovno ugodne tablice. Z izjemno zmogljivimi mobilnimi procesorji naj bi bili opremljeni celo tablični računalniki, za katere naj bi bilo potrebno v prosti prodaji odšteti manj kot 75 evrov. Novinci bodo polno združljivi z mobilnim operacijskim sistemom Android, čeprav bodo lahko poganjali tudi mobilno različico operacijskega sistem Windows.

Direktor Intelovega razvojnega oddelka procesorjev za tablične računalnike Chris Walker je še razkril, da bodo novi procesorji Atom za cenovno ugodne tablice temeljili na osnovi procesorskih sredic Bay Trail. Novinci se bodo lahko pobahali z večjo učinkovitostjo in manjšo porabo električne energije tako v primerjavi s predhodniki kot izdelki podjetja ARM. Novi Intelovi procesorji Atom naj bi bili združljivi z mobilnim operacijskim sistemom Android 4.2.2 Jelly Bean ali novejšim. Prve cenovno ugodne tablične računalnike opremljene z njimi pa lahko na trgu pričakujemo že proti koncu letošnjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku