Računalništvo, telefonija
10.02.2020 06:30
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Po poslovne rezultate s HPE GreenLake

Ne glede na to, ali gradite lastno infrastrukturo, jo uporabljate v oblaku ali krmarite po hibridnem IT-ju, izkušate koristi in hkrati sprejemate kompromise pri vseh teh različnih pristopih. HPE GreenLake pa v celoti omogoča uporabo IT-ja v novi smeri in ponuja IT izkušnjo, ki jo iščete – brez kompromisov.
Po poslovne rezultate s HPE GreenLake
Po poslovne rezultate s HPE GreenLake

HPE GreenLake ponuja katalog vnaprej oblikovanih celovitih rešitev, kot so na primer Big Data, Backup, Database ipd. (nabor rešitev se redno širi), ki omogočajo uporabo oblačnega modela IT-ja z zagotavljanjem ustrezne infrastrukture, ki pa se nahaja lokalno, v vaših prostorih. Vse navedeno plačujete po porabi, kot v oblaku.

Kadar omenjene vnaprej izdelane rešitve določenemu podjetju ne ustrezajo, v podjetju Hewlett Packard Enterprise ponujajo tudi popolnoma prilagodljive infrastrukturne module – v okviru ponudbe HPE GreenLake Flex Capacity – ki omogočajo večjo izbiro tehnologije, odvisno od preferenc IT-ja. S HPE GreenLake Flex Capacity oblikujete lastne infrastrukturne rešitve, tako da izbirate med široko paleto HPE-jevih in partnerskih tehnologij ter izbranimi storitvami, ki vašo infrastrukturo optimirajo za vaše aplikacije in delovne obremenitve.

Če potrebujete infrastrukturno rešitev, ki jo lahko plačujete po porabi, a ne veste, kje začeti, lahko izkoristite vnaprej konfigurirane infrastrukturne pakete, kot so HPE ProLiant za Microsoft® Azure® Stack, HPE Synergy 480 Compute Modules ali HPE SimpliVity 380. Ti paketi uporabljajo standardne konfiguracije, ki temeljijo na splošnih poslovnih zahtevah in omogočajo enostavno naročanje in hitro implementacijo.

Za celovit pristop je treba definirati želeno infrastrukturo glede na vaše okolje in potrebe. Strokovnjaki HPE bodo na osnovi tega nato zasnovali, implementirali in po želji za vas tudi upravljali rešitev – povezali številne komponente v enotno HPE GreenLake Flex Capacity rešitev. Vaša mesečna plačila za uporabo take rešitve pa temeljijo na dejanski, izmerjeni uporabi implementirane infrastrukture (po procesorju, GB, portu). Rešitev hkrati omogoča tudi veliko fleksibilnost – v primeru zahtev po dodatnih kapacitetah (procesorskih, spominskih) je možno slednje aktivirati takoj (t. i. Buffer), plačilo pa se izvede šele po uporabi. Kot že omenjeno, pa je vsa infrastruktura nameščena v vašem lokalnem okolju, kar prispeva k večji varnosti in nadzoru.

Vsaka rešitev HPE GreenLake Flex Capacity zagotavlja ustrezno podporo, s 24-urnim nadzorom in aktivnim upravljanjem zmogljivosti, da bi zagotovili, da vaša rešitev raste s poslovnimi potrebami.

Izkoristite najboljše iz obeh svetov

Uporaba HPE GreenLake prinaša vrsto koristi, saj omogoča najboljše iz obeh svetov – tako IT-ja v modelu lastne infrastrukture kot najemanja IT storitev iz javnega oblaka:

krajši čas od ideje do implementacije – s pomočjo predpripravljenih rešitev,

boljša ekonomičnost in fleksibilnost IT-ja s prilagodljivim modelom plačila po uporabi, ki ponuja preprosto in predvidljivo finančno sliko,

namestitev infrastrukture (in posledično seveda podatkov) v lokalnem okolju, za ustrezen nadzor nad delovanjem, skladnost s predpisi, in večjo varnost,

upravljano IT infrastrukturo, ki vam omogoča sprostitev virov in dodano poslovno vrednost.

Platforma nove generacije: HPE GreenLake Central

HPE je decembra lani objavil še eno novost na področju HPE GreenLake rešitev – GreenLake Central. Gre za napredno programsko platformo, ki omogoča upravljanje in optimiranje hibridnega IT okolja kot enovitega oblačnega sistema.

HPE GreenLake Central prinaša pomemben mejnik v HPE-jevi strategiji zagotavljanja celotnega IT portfelja od roba do oblaka kot storitve. S pomočjo operacijske konzole, ki poganja, upravlja in optimizira celotno hibridno IT okolje, omogoča celovito oblačno izkušnjo za vse aplikacije in podatke. Gre za platformo, ki z zniževanjem stroškov in tveganj izboljšuje poslovne rezultate ter zagotavlja večjo izbiro in nadzor.

Plačaš, kolikor porabiš

Kljub obljubam, da bo oblak pospešil nastanek novih aplikacij, so postala prizadevanja organizacij za digitalno preobrazbo bolj zapletena, draga in počasna. Poleg teh izzivov, pa velika večina današnjih aplikacij in podatkov še vedno ostaja v podatkovnem centru. Zaradi tega se organizacije spopadajo z upravljanjem ločenih, silosnih rešitev znotraj lastne hibridne infrastrukture, ki vodi v pomanjkanje nadzora in pregleda nad stroški ter tveganji v podjetju. S HPE GreenLake Central te težave postanejo del preteklosti. Platforma omogoča, da se celotno IT hibridno okolje upravlja z eno samo integrirano operacijsko konzolo, s katero lahko usmerjamo in poganjamo pobude za digitalno preobrazbo – vse pa so lahko dobavljene kot storitev. To pomeni, da lahko svobodno izbiramo orodja, ki jih želimo uporabiti za izdelavo aplikacij, kam in kako bomo umestili delovne obremenitve in podatke, plačamo pa le za tisto, kar porabimo.

HPE GreenLake Central prinaša prednosti, ki vsakemu členu v organizaciji omogočajo boljše poslovne rezultate:

  • Direktor IT-ja – HPE GreenLake Central prinaša celovit nadzor nad hibridnim IT okoljem, posledično je IT oddelek lahko pozicioniran kot storitveni center za celotno organizacijo. Prinaša možnost vzpostavitve samodejnega odjema IT storitev (Self-Service) v lokalnem okolju, direktorju IT-ja pa zagotavlja preglednost in nadzor nad uporabo hibridnega IT okolja svoje organizacije. Zato se lahko osredotoči na inovacije in strategijo.
  • Razvijalci – pridobijo dostop do hitre in preproste »klikneš in dobiš« platforme za razvoj aplikacij, z enostavnim plačilom po porabi, ne da bi jim bilo treba skrbeti za osnovno infrastrukturo.
  • Finančni direktor – v realnem času spremlja stroške uporabe hibridnega IT okolja po uporabnikih, skupinah in poslovnih enotah v javnem in zasebnem oblaku ter podatkovnem centru. HPE GreenLake Central omogoča upravljanje finančnih sredstev in njihovo porabo z izjemno transparentnostjo in skrbi, da projekti ostanejo znotraj proračuna.
  • Pravna služba, skladnost in varnost – pridobimo enotno integriran pogled na upravljanje in varnostni status hibridnega IT okolja organizacije. Uporabniki lahko prepoznajo tveganja na nadzorni plošči in ukrepajo tako, da zagotovijo skladnost s predpisi podjetja in industrije. Tveganja in nepravilnosti je enostavno prepoznati in odpraviti, celovita poročila pa znatno zmanjšajo čas, potreben za izvajanje revizij.
  • Vsi uporabniki – izkoristijo preprostost celovite uporabe IT-ja v oblaku za vse svoje delovne potrebe.

HPE GreenLake je trenutno eno najhitreje rastočih področij v portfelju HPE, ki ima že več kot 740 strank po vsem svetu. V letu 2019 je število naročil HPE GreenLake zraslo za neverjetnih 200 odstotkov.

Več informacij najdete na spletni strani: https://www.hpe.com/us/en/services/flexible-capacity.html

Zvone Šalamun in Anja Ciglarič,

Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium

Vas zanima več iz te teme?
digitalna preobrazba

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku