Strojna oprema
13.05.2008 11:51

Deli z drugimi:

Share

Plextorjev žepni trdi disk

Plextor PX-PH500US, novinec v njihovi liniji prenosnih trdih diskov, premore 500 GB prostora in, zaradi svoje velikosti, zlahka pristane v hlačnem žepu uporabnika. Med njegovimi prednostmi so poleg velikosti in stilskega oblikovanja tudi vmesnik eSATA, ki omogoča izjemne hitrosti prenosa podatkov do 3 GB na sekundo.

Plextorjeva novost s svojo velikostjo nadgrajuje obstoječo linijo izdelkov z zmogljivostmi 120, 160, 250 in 320 GB. Ima možnost uporabe tako vmesnika USB 2.0 kot eSATA in je združljiv tako z MAC kot PC sistemi.

“Plextorjev moderen žepni trdi disk postavlja nove standarde v priročnosti saj je preprost za prenašanje tako kot mobilni telefon ter hkrati omogoča hitrosti prenosa podatkov primerljive z vgradnimi enotami. S svojim oblikovanjem, ki se odraža v modernem aluminijastem ohišju je preprost za uporabo za nove uporabnike, visoko zanesljiv za entuziaste in dovolj robusten za poslovne uporabnike in celo študente,” je povedal Rudy de Meirsman, Plextorjev prodajni in tržni direktor za Evropo.

Zunanji trdi disk Plextor PX-PH500US je odličen za shranjevanje vseh vrst večpredstavnih vsebin vključno z videom, glasbo, fotografijami in pisarniškimi datotekami. Zaradi njegove kompaktne velikosti (debel je samo 17 mm in težek 190 gramov) ga lahko uporabniki preprosto vtaknejo v hlačni žep, aktovko ali ročno torbo. Plextor je novi zunanji trdi disk zasnoval tudi tako, da omogoča maksimalno zaščito podatkov, shranjenih na njem. Poleg priročne torbice, ki mehansko ščiti ohišje so zaščiteni tudi podatki, ki se nahajajo na trdem disku – ščiti jih programska oprema PlexTools Professional HDD, razvita posebej za trde diske, ter zaščita z geslom, ki onemogoča dostop do podatkov na disku neželjenim osebam.

Plextorjeva rešitev Plextor PX-PH500US bo pri podjetju PC H.AND na voljo predvidoma v drugi polovici junija. Plextor nudi za trdi disk dvoletno garancijo za države EU, Norveško in Švico, medtem ko v vseh ostalih državah velja enoletna garancija.


Prijavi napako v članku