Igralne konzole
27.02.2021 06:07
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

PlayStation 5 kmalu z možnostjo enostavne razširitve pomnilnika?

Pomnilnik konzole Sony PlayStation 5 bomo lahko razširili kar s pogonom SSD M.2.
Pomnilnik konzole Sony PlayStation 5 bomo lahko razširili kar s pogonom SSD M.2.

Ljubitelji iger so konec lanskega novembra končno dočakali prihod ene izmed najbolj pričakovanih igralnih konzol vseh časom. Govora je seveda o napredni igralni konzoli Sony PlayStation 5, po kateri je povpraševanje precej večje od pričakovanj. Ljubiteljem konzolnih iger sta seveda na voljo dve različici nove igralne konzole PlayStation 5 podjetja Sony, in sicer klasična PlayStation 5 ter PlayStation 5 Digital Edition, ki ne razpolaga z optičnim pogonom. Za klasično igralno konzolo PlayStation 5 z optičnim pogonom je treba odšteti kar 499 evrov, za PlayStation 5 Digital Edition pa 399 evrov.

Če si že lastite igralno konzolo Sony PlayStation 5 ali pa jo nameravate kupiti v prihodnje, imamo zelo dobro novico za vas. Poleti naj bi namreč računalniški gigant sprostil posodobitev za novost, ki bo uporabnikom omogočila namestitev dodatnega pogona Solid State, in sicer vrste M.2. To dejansko pomeni, da bomo lahko za relativno malo denarja povečali razpoložljivi prostor za shranjevanje priljubljenih iger na igralno konzolo Sony PlayStation 5.

To je nedvomno dobra novica tudi zaradi tega, ker je danes dejanskega prostora za shranjevanje iger precej manj od navedene kapacitete. Medtem ko je v igralni konzoli Sony PlayStation 5 vgrajen pogon Solid State kapacitete 825 gigabajtov, je uporabnikom na voljo »zgolj« 667 gigabajtov razpoložljivega prostora. Danes ima uporabnik sicer možnost uporabe zunanjega pogona preko vmesnika USB, a je združljivost zagotovljena zgolj za starejše igre za PlayStation 4.


Prijavi napako v članku