Igre
09.06.2020 08:15
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

PlayStation 5 bi lahko bil predstavljen že v juniju!

Igralna konzola Sony PlayStation 5 naj bi luč sveta ugledala prav kmalu!
Igralna konzola Sony PlayStation 5 naj bi luč sveta ugledala prav kmalu!

Igralna konzola Sony PlayStation 5 je med ljubitelji konzolnih iger zelo priljubljena, zato ne preseneča, da se o njej širijo govorice na svetovnem spletu kot za stavo. Najnovejša pa razkriva, kdaj naj bi podjejte Sony novost uradno predstavilo širši javnosti. To naj bi se zgodilo že 11. junija letos, in sicer ob 22. uri zvečer. Predstavitev bo seveda potekala preko svetovnega spleta, prodaja novosti pa naj bi stekla proti koncu letošnjega leta. Ker pa podjetje Sony uradno predstavitve igralne konzole PlayStation 5 še ni naznanilo, je treba te govorice seveda jemati z določeno mero zadržka.

Zanimanje za novo igralno konzolo PlayStation 5 je sicer že sedaj zelo veliko, čeprav ta še ni bila uradno predstavljena. Ta bo namreč opremljena z bogato strojno opremo, ki bo obsegala osemjedrni procesor AMD Zen 2, ki bo poseben prilagojen za poganjanje konzolnih iger in se bo ponašal s frekvenco 3,5 gigahercev. Za grafične vsebine pa bo poskrbelo grafično jedro AMD RDNA-2, ki se bo ponašalo z grafično zmogljivostjo 10,28 teraflopov grafične moči in 36 računskih enot frekvence 2,23 gigahercev. To naj bi bilo več kot dovolj tudi za poganjanje najzahtevnejših konzolnih iger.

Preostala strojna oprema prihajajoče igralne konzole PlayStation 5 bo obsegala še 16 gigabajtov grafičnega pomnilnika GDDR6 in pogon Solid State kapacitete 825 gigabajtov, kar pomeni, da bo novost zagotovo precej hitrejša v primerjavi s trenutno igralno konzolo PlayStation 4. Novost bo seveda podpirala tudi uporabo zunanjih trdih diskov oziroma pogonov Solid State in bo omogočala poganjanja zgoščenk Blu-ray v ločljivosti 4K, kar bodo znali ceniti tudi ljubitelji videoposnetkov.


Prijavi napako v članku