Računalništvo, telefonija
09.10.2014 10:57
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Plastc: Ena kartica za vse!

Pametna kartica Plastc lahko brez težav prevzame vlogo vseh plastičnih kartic, ki jih nosimo s sabo.
Pametna kartica Plastc lahko brez težav prevzame vlogo vseh plastičnih kartic, ki jih nosimo s sabo.

Če pri vsakdanjih opravilih uporabljate večje število debetnih, kreditnih in drugih kartic, imamo dobro novico za vas. Podjetje Plastc, Inc., je namreč zasnovalo pametno kartico, ki lahko prevzame vlogo vseh kartic, s katerimi razpolagamo. Kartica Plastc je bila zasnovana na način, da olajšuje vsakodnevne nakupe in omogoča celo spremljanje porabe denarja skozi čas.

Na pametno kartico Plastc lahko shranimo do 20 različnih kartic, vključno s kreditnimi in debetnimi karticami ter karticami za popuste, karticami zvestobe in drugimi. Izbiro ustrezne kartice omogoča elektronski papir, občutljiv na dotik, za brezstično plačevanje sta na voljo tehnologiji NFC in RFID, medtem ko sta za običajna plačevanja na voljo čip CMV in magnetni trak. V primeru izgube ali kraje pametne kartice Plastc pa je vse shranjene podatke mogoče izbrisati na daljavo.

S povezavo Bluetooth lahko celo povežemo pametno kartico Plastc in pametni mobilni telefon, vgrajena baterija pa kartici zagotavlja do 30-dnevno avtonomijo delovanja. Ob izpraznjeni bateriji bo kartica še vedno delovala, vendar bo v tem primeru na voljo le tista, ki jo nastavimo za privzeto. Pametna kartica Plastc bo naprodaj čez slabo leto dni, kljub temu pa jo je že mogoče prednaročiti na spletni strani bit.ly/Plastc-Inc, in sicer za preračunanih 120 evrov.


Prijavi napako v članku