Operacijski sistemi
30.11.2012 11:45

Deli z drugimi:

Share

Plačljive posodobitve za Windows že v naslednjem letu?

Microsoft razmišlja o možnosti, da bi za lastne operacijske sisteme pričel izdajati vsakoletne plačljive posodobitve. Te bodo sprva namenjene uporabnikom operacijskih sistemov Windows 8 in Windows Phone.
Microsoft s prodajo operacijskega sistema Windows 8 ni zadovoljen.
Microsoft s prodajo operacijskega sistema Windows 8 ni zadovoljen.

Ker je denarja za nakup programske opreme iz dneva v dan manj, vodilni podjetja Microsoft že tuhtajo o novem pristopu za sistem nadgrajevanja operacijskih sistemov Windows in Windows Phone. Na spletu se šušlja, da naj bi se ti nagibali k rešitvi, ki jo že vrsto let s pridom uporablja konkurenčno podjetje Apple, kar pomeni, da naj bi za lastne operacijske sisteme pričeli izdajati vsakoletne plačljive posodobitve. Tu pravzaprav gre za projekt Windows Blue, ki naj bi zaživel že v naslednjem letu.

Nadgradnjo obstoječega sistema Windows ali Windows Phone nikakor ne gre za zamenjevati s servisnim paketom (Service Pack), saj bo ta poleg manjših programskih in varnostnih popravkov prinesla še bogato paleto novih funkcij na sistemskem nivoju. Prva takšna posodobitev za Windows 8 naj bi izšla že prihodnje leto, pri čemer naj bi se operacijski sistem še vedno imenoval enako. Nova različica operacijskega sistema Windows 8 bo tako po vsej verjetnosti opremljena z oznako Windows 8.1 ali 8.5.

Maloprodajna cena nadgradnje operacijskega sistema naj bi bila precej nižja od nove različice, saj naj bi se gibala okoli preračunanih 25 evrov. Nad novim načinom nadgrajevanja operacijskih sistemov Windows pa bodo zagotovo najbolj navdušeni uporabniki, ki ne prenesejo hitrih sprememb, saj bodo te tu manjše in postopne.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku