Računalništvo, telefonija
14.07.2012 11:09

Deli z drugimi:

Share

Partnerstvo z StopBadware

Proizvajalec protivirusne programske opreme ESET, ki letos praznuje 25. obletnico delovanja, je objavil svoje novo partnerstvo z neprofitno organizacijo StopBadware, ki poskuša izboljšati varnost uporabnikov na spletu.
Trojanski konji in spletne kamere
Trojanski konji in spletne kamere

StopBadware deluje predvsem na področju preprečevanja škodljivih spletnih strani, sanaciji teh strani in končno ublažitve njihovih posledic. Na področju spletne varnosti je ESET zavzet podpornik izobraževanja tako na laični kot strokovni ravni in z deljenjem znanja ter izkušenj z organizacijo StopBadware bo ESET prispeval svoj delež k večji spletni varnosti. Ravno tako bo ESET prejel mnoge pomembne informacije na področju spletne varnosti, predvsem z razlogom lažje podpore lastnikom spletnih strani, ki so bile okužene s škodljivo kodo, uporabnikom in nenazadnje vsem deležnikom v protivirusni industriji.

“Partnerstvo z organizacijo StopBadware omogoča ESETu posebno priložnost komuniciranja in povezave z drugimi ključnimi igralci na področju spletne varnosti. Na primer preko partnerskega foruma StopBadware, kjer si organizacije izmenjujejo podatke in izkušnje. Dolgoročne koristi tega partnerstva bodo občutili predvsem uporabniki, saj jih bomo lahko opremili z boljšimi in bolj podrobnimi informacijami glede vrste spletnih groženj, ter procesa čiščenja spletnih strani preko StopBadware organizacije,“ pravi Peter Stancik, varnostni strokovnjak pri ESETu.

Projekt StopBadware je nastal na pobudo akademske organizacije Berkman Center for Internet & Society, ki deluje pod okriljem univerze Harvard. StopBadware je edina neprofitna organizacija, ki se ukvarja s to tematiko. Cilj organizacije je varovanje javnosti, torej uporabnikov, pred nevarnimi spletnimi stranmi, s tem pa želijo prispevati k varnejšemu internetu nasploh. Skupina vodilnih v protivirusni industriji, med njimi tudi ESET, podpira organizacijo v njenih naporih za varnejši splet.

“StopBadware z navdušenjem pozdravlja podjetje ESET v partnerski program StopBadware,“ pravi Caitlin Condon iz organizacije StopBadware. “ESETovo znanje in izkušnje na področju varnosti, ki so jih nabrali v dosedanjih 25 letih, jih postavlja med vodilne v panogi, z njimi pa bodo tudi veliko doprinesli k našim skupnim naporom v boju proti spletnim grožnjam,“ dodaja Caitlin Condon.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku