Računalništvo, telefonija
Avtomoto
Življenjski slog
Triki in nasveti
19.09.2023 14:15
Posodobljeno 3 dnevi nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Test parkirnih ključavnic Vevor: naša parkirna mesta so ponovno naša

V uredništvu smo imeli težavo, s katero se srečujejo tudi številni lastniki zasebnih parkirišč. Skoraj vsak dan smo imeli nenapovedane obiskovalce, zaradi katerih sodelavci pogosto niso imeli dostopa do svojega parkirnega mesta.

Prva misel so bile avtomatske zapornice, ki bi bile vezane na registrsko številko avtomobila ali pa bi z njimi upravljali s klasičnim daljinskim upravljalnikom, morebiti tudi preko aplikacije. Po prvem prejetem predračunu za 5 zasebnih parkirnih mest in našo osuplostjo nad nepričakovano visoko številko, smo začeli iskati cenejšo alternativo.

Pri sosednjih parkirnih mestih smo opazili klasične ključavnice, ki se enostavno pritrdijo v beton in nadzira z daljinskim upravljalnikom. Po hitrem iskanju po spletu smo naleteli na parkirne ključavnice Vevor. Obkljukale so vse naše pogoje: poceni, enostavne za uporabo in varne. Logo, ki sumljivo spominja na Teslo, je bil samo še češnja na vrhu torte.

Parkirne ključavnice Vevor: kakšna je cena?

Na uradni spletni strani prodajalca Vevor je posamezna ključavnica na voljo za 77,99 € z brezplačno poštnino. V našem primeru smo ključavnice dobili zelo hitro, v manj kot 5 dneh. V paketu smo dobili dva daljinska upravljalnika in vijake za pritrditev parkirnih ključavnic.

Zelo preprost dizajn in še enostavnejša uporaba

Parkirne ključavnice Vevor so izdelane iz valjanega jekla, ki bi vsaj po podatkih proizvajalca moral prenesti silo avtomobila v primeru, da bi kdo izmed sodelavcev nevede povozil ključavnico. Za zdaj to še nismo testirali, ne dvomim pa, da bomo v prihodnosti imeli vsaj eno tako nezgodo. Ker imamo v uredništvu dva avtomobila, ki sta rada malenkost bližje tlemi kot ostali avtomobili, nas je na začetku malenkost skrbela oddaljenost ključavnic od tal. Na srečo lahko oba avtomobila brez težav speljeta čez ključavnico.

Z daljinskim upravljalnikom upravljamo parkirno roko, ki se po kliku dvigne in spusti v manj kot dveh sekundah. Daljinec deluje na razdalji 15 metrov, če med ključavnico in nami ni nobene ovire. Drugače se ta razdalja razumljivo nekoliko zmanjša. Na roki je dovolj viden znak, da je parkiranje na tem mestu prepovedano. Človek bi mislil, da je dovolj že znak za zasebno parkirišče, a kot smo v uredništvu lahko občutili na lastni koži, to prepogosto ne zadostuje.

Parkirne ključavnice delujejo na baterijo (alkalne baterije z oznako D; 4 baterije na eno ključavnico), kar je bil naš največji pomislek. Možnost povezave na električno omrežje vsaj glede na našo izkušnjo ni mogoča. Okviren čas delovanja z enim kompletom baterij naj bi bil tri mesece. V trenutnih poletnih temperaturah nimamo skrbi glede avtonomije, pozimi pa ključavnice čaka pravi test. Zavedamo se tudi, da bomo sneg morali očistiti na staromoden način in da se ne bomo mogli zanašati na usluge pluga.

Slabo vreme (dež in sneg) pa ne bi smela vplivati na splošno zdravje ključavnic. Imajo oceno vodoodpornosti IP67, zato bi lahko preživele tudi krajši potop (do 1 metra in do 30 minut). Parkirne ključavnice Vevor naj bi prav tako brez težav delovale v temperaturah med -30 in 60°C.

Kaj pa zaščita pred tatovi in ostalim nedovoljenim poseganjem? Vsak poskus premikanja parkirne roke spremlja zelo glasen alarm, ki zvoni vse dokler oseba ne preneha z nedovoljenim poseganjem v parkirno ključavnico. Parkirno roko lahko vsak brez večjega upora potisne do tal, vendar se ta tudi nemudoma vrne v prvoten položaj. Čeprav morda na prvi pogled enostavno premikanje parkirne roke deluje kot hiba v dizajnu, je to dobro, če bi se kdo nevede z avtom zaletel v parkirno roko. Zaradi gibljivega mehanizma se roka v tem primeru ne bi deformirala. Vseeno pa se sproži alarm, vse dokler ni parkirna roka pravilno spuščena z daljinskim upravljalnikom.

Po dveh tednih uporabe smo zelo zadovoljni z rezultatom. Nedovoljenih parkiranj ni več. Sodelavci so zadovoljni, naša parkirna mesta pa zopet naša. Če iščete ugodno rešitev, kako zavarovati svoja zasebna parkirišča, lahko brez težav priporočamo parkirne ključavnice Vevor.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več