Računalništvo, telefonija
16.05.2018 08:00

Deli z drugimi:

Share

Panožno specifične vsebine na NTK Poslovnem dnevu

Panožno specifične vsebine na NTK Poslovnem dnevu
Panožno specifične vsebine na NTK Poslovnem dnevu

NTK Poslovni dan je na 23. NT konferenci na sporedu drugi dan konference, v sredo, 23. maja. Po osrednjem dogodku bomo dan nadaljevali v poslovnem slogu – s trendi in rešitvami za panožno specifične vsebine. Največji poudarek bo tako namenjen proizvodnemu sektorju, finančnemu sektorju, energetskemu sektorju in sektorju javnih storitev ter javnemu sektorju. Katere bodo ključne vsebine in predstavljeni trendi pa v nadaljevanju.

 • PROIZVODNI SEKTOR
  Na predavanjih v sklopu proizvodnega sektorja bomo govorili o tem, kako kar najboljše izkoristiti že obstoječe in nove podatke v proizvodnji, iz katerih sledijo relevantne informacije za nadaljnje poslovne odločitve. Skozi predavanja in diskusijo bomo obravnavi teme glede povezovanja različnih silosov podatkov v proizvodnji ter zakaj in na kakšen način se IT in OT pospešeno integrirata v celovit sistem. Predstavljene bodo tudi obstoječe prakse in uspešne zgodbe, pripravljene v sodelovanju s partnerji.
 • FINANČNI SEKTOR
  Glavna tema, o kateri bo tekla beseda v sklopu predavanj finančnega sektorja, se bo nanašala na novo drugo direktivo o plačilnih storitvah (PSD2), ki predstavlja ključno pobudo evropskega regulatorja in odpira vrata bančnega trga za finteche in druga inovativna podjetja v večini držav Evropske unije. Namen odprtega bančništva je nadgraditi in razširiti paleto spletnih finančnih storitev za stranke ter spodbuditi povezave med podjetji, hkrati pa daje velik poudarek na inovativnosti storitev, plačilu v realnem času ter pozitivni uporabniški izkušnji. Ključno sporočilo bankam je, da regulativi ni treba zgolj slediti, da ni potrebno delovati le v skladu nujno potrebnega, temveč da regulativo sprejmejo do mere, da trčijo ob nov prodajni kanal in ga hkrati tudi odprejo. V sklopu sektorja si bomo ogledalu tudi srednjeročno napoved sprememb v sektorju ter na kakšen način trenutno deluje bančno okolje.
 • ENERGETSKI SEKTOR IN SEKTOR JAVNIH STORITEV
  V sklopu energetskega sektorja in sektorja javnih storitev bomo predstavili Microsoftovo vlogo pri reševanju problematike v energetskem sektorju, ki je do danes še ni bilo moč zaznati. Odgovorili bomo na vprašanje, kako se lahko skupaj s partnerskimi rešitvami in uporabo Microsoftove infrastrukture (Azure tehnologije) spopadamo s prihajajočo problematiko energetskega sektorja. Ena izmed obravnavanih tem bo tudi, kaj z vstopom na trg s seboj prinašajo RenTech podjetja, kot so Tesla, Amazon, Google in drugi, ki lahko predstavljajo konkurenco že obstoječim podjetjem na trgu. Ogledali si bomo tudi, kako uporabiti najnovejše tehnologije, kot so strojno učenje (ML), umetna inteligenca (AI), povezava z internetom stvari (IoT) in tehnologijo veriženja blokov (blockchain), pri učinkovitem napovedovanju porabe, še posebej v popolnoma spremenjenem porabniškem vzorcu, ki nastaja z obnovljivimi viri energije in seveda novimi porabniki, kot so električni avtomobili in zeleni načini ogrevanja. Poleg naštetega, bomo poskušali odgovoriti na vprašanja, kot so, kako upravljati z novimi modeli Upravljanja s prekinitvami (demand – response), ki so vedno bolj aktualni pri poslovnih uporabnikih in kako se s poslovnimi in matematičnimi modeli odzvati, da bo možno ponuditi še boljše in predvsem personalizirane storitve.
 • JAVNI SEKTOR
  Sprejemanje novih tehnologij, ki jih omogočajo oblačne storitve, je neizogibna spodbuda za krepitev moči posameznika, hkrati pa predstavlja tudi dostopnost do sodobnih tehnologij in razvoja javnega sektorja, kjer vlada predstavlja ključnega določevalca trendov. V sklopu predavanj s skupnim naslovom digitalni razvoj države, bomo govorili o smeri, v katero se premika Slovenija z vpeljavo digitalne preobrazbe, kako le-to podpira Microsoft, kako upravljati s podatki, v katerih smernicah država že deluje in v katere investira, katere oblačne storitve so že na voljo v javnem sektorju in kakšen je izkupiček z vpeljavo digitalne preobrazbe. Na vsa ta ključna vprašanja bomo odgovorili v prvem delu predavanj, nadaljevali pa z okroglo mizo. V sklopu okrogle mize bomo govorili o nadaljnjih projektih, ki so v načrtu države, razmišljali kako spodbuditi razvoj kompetenc poslovanja slovenskih podjetij, zakaj je pomembno investirati v platforme in kako bo to prispevalo, da Slovenija razvije boljše akademske kompetence že tekom univerzitetnega izobraževanja.

Zakaj na NTK Poslovni dan?

NTK Poslovni dan je namenjen predvsem vodilnim kadrom – odločevalcem, menedžerjem, generalnim in informacijskim direktorjem ter vsem drugim, ki želijo optimizirati procese v podjetju ter začeti z digitalno preobrazbo. 23. NT konferenca prav tako predstavlja prostor za mreženje, odlično priložnost za sklepanje novih poslov in spoznavanje potencialnih poslovnih partnerjev. Izkoristite priložnost, obogatite svoje znanje ter ga z novimi idejami ter s podporo IT oddelka prenesite v prakso v svoje podjetje!

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MICROSOFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MICROSOFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Microsoft

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MICROSOFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GAJCOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 23 00
GAJCOM - tiskarna majic Tiskarna majic Gajcom ni običajna tiskarna. V njej se ne tiska na papir, ampak na majice, puloverje, jakne, vrečke in podobne, praktično na vse tekstilne ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35