Računalništvo, telefonija
14.02.2008 08:32
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Panda Security ob dnevu varne rabe interneta

Eden primarnih ciljev Panda Security je narediti internet varnejši za uporabo in s tem namenom podpira dan varne uporabe interneta tako, da ponuja enomesečno brezplačno uporabo rešitve Panda Internet Security, svojega integriranega varnostnega paketa.

Na letošnji dan varnejšega interneta želi Panda Security posebno pozornost usmeriti na zaščito otrok, saj so manj osveščeni in s tem bolj ranljivi. Pornografija, nasilje, napadalci, ipd. so nekatere od groženj, s katerimi se lahko otroci soočajo na internetu. Zato Panda Internet Security vključuje funkcije starševskega nadzora. Ta mehanizem staršem daje nadzor nad tem, katere spletne strani lahko otroci obiskujejo, in tako povečajo njihovo varnost na najbolj enostaven in uporaben način.

Toda ne tvegajo samo otroci pri brskanju po internetu. Leta 2007 je bilo stalno povečanje števila spletnih strani, ki so se uporabljale za širjenje trojancev, črvov in druge škodljive programske opreme. Niso vse take strani zlonamerne, nekatere so legitimne, ki pa so jih kibernetični prevaranti spremenili, da bi okužili obiskovalce. Za zaščito uporabnikov interneta pred vse večjimi grožnjami ima Panda Internet Security sistem spletnega filtiranja, da ustavi zlonamerne in lažne strani. Na ta način blokira posebej narejene strani, ki nalagajo škodljivo programsko opremo ali uporabnikov kradejo zaupne informacije, kot so gesla ali številke bančnih računov. Zaupne informacije uporabnikov so nadalje in močneje zaščitene s funkcijo “Identity Protect” (zaščita identitete). Ta funkcija uporabnikom omogoča nadzor njihovih zaupnih podatkov tako, da jih obvesti, kdaj in kam se bodo poslali. Online transakcije in izmenjava podatkov tako postaneta varnejši.

Pandin paket uporabnikom omogoča tudi pregled njihovih računalnikov z orodjem TotalScan Pro, online rešitev, ki ponuja večjo sposobnost odkrivanja, saj temelji na inovativnem varnostnem modelu, znanem kot “Collective Intelligence” (kolektivna identiteta). Ta sistem temelji na zbiranju informacij o škodljivi programski opremi iz internetne skupnosti in avtomatizirane obdelave teh podatkov v novih podatkovnih centrih. Podatki se vzporedno uporabijo, da ponudijo večjo zaščito in izboljaši varnost Pandinih strank. Panda Internet Security ponuja tudi druge funkcije, kot so zaščita pred vohunskim programjem (anti-spyware), sistem za izboljšanje delovanja računalnika, požarno pregrado, zaščito pred ribarjenjem (Anti-Phishing), zaščito pred korenskimi orodji (anti-rootkit), itd.

Enomesečna brezplačna različica Pande Internet Security se lahko pretoči s tega naslova.


Prijavi napako v članku