Telefoni
22.02.2012 17:34

Deli z drugimi:

Share

Panasonicov vodoodporen telefon prihaja v Evropo

Pameten telefon Eluga se ponaša s posebej prilagojenim uporabniškim vmesnikom in nekaterimi zanimivimi vnaprej nameščenimi aplikacijami.
Pameten telefon Eluga se ponaša s posebej prilagojenim uporabniškim vmesnikom in nekaterimi zanimivimi vnaprej nameščenimi aplikacijami.

Panasonic je napovedal, da bo njihov pameten telefon z nekoliko čudnim imenom Eluga, konec meseca marca na voljo tudi v Evropi. Gre za telefon, ki ga poganja operacijski sistem Android 2.3, njegovo ohišje pa je odporno na vodo (do globine 1 metra) in prah (IP57). Sam telefon tehta 103 gramov, medtem ko v debelino meri 7,8 milimetrov, nekje sredi leta pa lahko prav tako pričakujemo nadgradnjo na najnovejšo različico sistema Ice Cream Sandwich. Panasonic Eluga je opremljen z 4,3 palčnim OLED QHD (960 x 540 slikovnih točk) zaslonom, 1GHz dvojedrnim procesorjem, kamero z ločljivostjo 8 milijona slikovnih točk in z 8 GB notranjega pomnilnika.

V njem bomo našli implementiran uporabniški vmesnik, ki ga je podjetje razvilo posebej za ta telefon in prinaša nekaj zanimivih vnaprej nameščenih aplikacij. Ena izmed njih je aplikacija Viera Remote, ki omogoča, da pameten telefon uporabljamo kot daljinski upravljalnik za nekatere Panasonicove elektronske naprave. Uporabnikom bodo na voljo tudi cloud storitve, pretakanje filmov iz telefona na TV in podobno. Sodeč po informacijah bo Eluga namesto OLED tehnologije uporabljal novo Panasonicovo tehnologijo, ki je za enkrat še neznanka. Podjetje bo poleg telefona Eluga v kratkem predstavilo tudi nove tablične računalnike, ki pa bodo sodeč po specifikacijah veliko manj učinkoviti kot model Toughbook H2.


Prijavi napako v članku