Telefoni
30.05.2018 08:29
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametnih telefonov nikakor ne polnite čez noč

Pametnih telefonov nikakor ne polnite čez noč
Pametnih telefonov nikakor ne polnite čez noč

Brez baterije so naši pametni telefoni in računalniki zgolj prazni kosi “mrtve elektronike”. Zavedati se moramo, da imajo vse baterije določeno življenjsko dobo, ki se od naprave do naprave razlikuje. Čez čas tako baterije izgubljajo moč, kar pomeni, da se znatno hitreje praznijo, prav tako pa potrebujemo več časa, da jih napolnimo.

Največ škode za baterijo telefona naredimo, če ga polnimo čez noč. Neprestano praznjenje in polnjenje baterije namreč zmanjšuje njeno kapaciteto bolj, kot če telefon povsem napolnimo in ga takoj odklopimo s polnilca. Če telefon polnimo čez noč vsak dan, se bo njegova avtonomija zmanjšala že po enem letu ali dveh.

Uporabniki upada kapacitete baterije ne bodo občutili takoj, vendar šele čez leto in pol ali dve, saj bo avtonomija delovanja precej manjša kot je bila, ko so mobilni telefon kupili. Strokovnjaki na področju polnjenja pametnih mobilnih telefonov svetujejo, da bi morali napravo priključiti na polnilec takrat, ko napolnjenost baterije pade na 35 odstotkov do 40 odstotkov. Poleg tega priporočajo polnjenje v hladnejših prostorih, saj visoke temperature pripomorejo k še hitrejšemu upadu kapacitete baterije. Zaradi tega bi bilo smotrno, da telefon med polnjenjem odstranimo iz zaščitnega etuija.


Prijavi napako v članku