Triki in nasveti
15.06.2016 15:10

Deli z drugimi:

Share

Pametni prstan, ki lahko resnično reši vaše življenje

Pametni prstan, ki lahko resnično reši vaše življenje
Pametni prstan, ki lahko resnično reši vaše življenje

Ustvariti varnejši svet! To je vodilo projekta Nimb, ki na Kickstarter prihaja 21. junija. Prstan z gumbom v sili, paničnim gumbom ali gumbom rešitve – kakorkoli vam je ljubše. Gre za osebni nosljivi artefakt, ki pošlje alarm prijateljem, družinskim članom, policiji ali drugim “angelom varuhom” ko se znajdete v nevarnosti. Edini pogoj je, da si v kompatibilni aplikaciji Nimb izberete listo kontaktov, ki potem prejmejo alarm.

V situacijah, ko ni mogoče poklicati preko telefona ali kakorkoli drugače sporočiti, da se nahajte v nevarnosti, je prstan Nimb zelo prikladen, saj je tri-sekundni stisk gumba v sili dovolj, da je sporočilo z vašo lokacijo poslano do vaših “kontaktov v nevarnosti”. Ideja je ta, da poslani alarm ne gre zgolj do oseb ali storitev na seznamu, temveč bo alarm prejel vsak (z aplikacijo) v radiusu 300-tih metrov, kar ustvarjalci Nimba vidijo kot premik k varnejšemu okolju, kjer ljudje s skupnimi močmi pomagajo tstim, ki pomoč potrebujejo, ne glede na to ali so to policaji, sorodniki, sosedi ali popolni neznanci. Po drugi strani pa bo potrebno najverjetneje veliko časa, da ta aplikacija postane dovolj razširjena, da bi lahko govorili o vidnem premiku.

Prstan Nimb ni končna postaja ustvarjalcev, saj pravijo, da je to le začetek medsebojnega sožitja skupnosti v katerem naj bi posamezniki v družbi bili pripravljeni pomagati sočloveku. Nimb je začetek, ki bi v prihodnosti naj prerasel v kompleksni varnostni sistem, ki bi ponudil varnostne rešitve doma, pisarne, avtomobilov in zgradb. Ameriško start-up podjetje tako cilja tudi na podporo policijskih, medicinskih in ostalih storitev v sili, ki bi veliko pripomogli k izpeljavi vizije Nimba.


Prijavi napako v članku