Namizni računalniki
14.01.2010 17:12

Deli z drugimi:

Share

Pametni poslovni računalniki Lenovo ThinkCenter serija M

Družina Lenovo ThinkCenter M90
Družina Lenovo ThinkCenter M90

Podjetje Lenovo predstavlja svoje najzmogljivejše namizne računalnike v tem trenutku. Modela ThinkCenter M90 in M90p sta namenjena najzahtevnejšim poslovnim uporabnikom, ki skladno s kompleksnimi zahtevami poslovanja želijo in potrebujejo zanesljivo 24/7 delovanje svoje opreme. Pri Lenovu seveda stavijo tudi na visoko produktivnost in nizke stroške vzdrževanja novih računalnikov.

Računalnika ThinkCenter M90 ter M90p sta prednaložena z operacijskim sistemom Windows 7 ter naborom aplikacij Lenovo Enhanced Experience, ki še dodatno razširja nabor funkcionalnosti ter izboljša uporabniško izkušnjo. Glede na podobno opremljene konkurenčne modele sta nova sistema hitrejša, saj se naložita v vsega 35 sekundah, izklopita pa v 7,5 sekunde. V navezi z ustreznimi monitorji, kakršen je Lenovo ThinkVision L2461x Wide, lahko uporabniki izrabijo tudi vse prednosti na dotik občutljivih zaslonov. Računalnika ThinkCenter M90 ter M90p poganjajo zmogljivi Intel Core i5 in i7 procesorji, opremljeni s tehnologijama Turbo Boost ter Hyper-Threading, ki zagotavljajo visoke zmogljivosti in večopravilnost izvajanja poslovnih nalog. Poslovno varnost za poslovne uporabnike predstavlja tudi posebno Lenovo 15-mesečno jamstvo, ki zagotavlja, da se platforma računalnikov (ključne komponente) najmanj toliko časa ne bo spremenila. Sistemski skrbniki zato lahko uporabljajo zgolj eno namestitev poslovne programske opreme, kar seveda zmanjša stroške upravljanja in vzdrževanja. Lenovo za svoje poslovne računalnike rezervne dele zagotavlja v obdobju sedem let.

Lenovo se zaveda zahtevnosti dela, ki ga opravljajo sistemski skrbniki v podjetjih. Upravljavci IT-opreme si želijo poenostavljenega upravljanja in vse več samodejnih opravil, zato so pri Lenovu poskrbeli za vrsto pametnih inovacij, ki IT-skrbnikom olajšajo delo ter poskrbijo za večjo varnost opreme.

Remote Power Management je sistem upravljanja z energijo in je del tehnologij ThinkVantage. Na računalnikih ThinkCenter M90 ter M90p v navezi s pametnim napajalnikom sistemskim skrbnikom omogoča oddaljeni nadzor porabe. Zahvaljujoč tej tehnologiji lahko sistemski skrbnik nastavi različne sheme varčevanja z energijo za posamezen računalnik ali skupino računalnikov.

Enhanced PC Fleet Security Tools je set orodij, tudi del tehnologij ThinkVantage, ki sistemskim skrbnikom omogočajo pregled in upravljanje z gesli na računalnikih (uporabniška gesla, BIOS geslo, geslo za dostop do podatkov na trdem disku …). V kombinaciji z varnostnim čipom TPM (Trusted Platform Module) je poskrbljeno za odlično varovanje podatkov na računalniku.

Lenovo Secure Managed Client je programska oprema, ki omogoča varno nalaganje sistema in upravljanje z aplikacijami ter uporabniškimi računi z oddaljene lokacije. Del tega paketa je tudi diagnostični sistem za odkrivanje morebitnih napak v strojni ali programski opremi. Vpeljane rešitve alarmiranja poskrbijo za to, da lahko vzdrževalci napako odpravijo še preden do nje dejansko pride.

Novi računalniki ThinkCenter premorejo tudi tehnologijo Intel vPro, ki skrbniku omogoča upravljanje celotnega računalnika na daljavo prek omrežja, kar mu močno olajša namestitve posodobitev programske opreme ter odpravo manjših težav. Še več, s pomočjo omenjene tehnologije je moč večino podatkov o računalniku pridobiti tudi takrat, ko je le-ta ugasnjen.

Računalnika ThinkCenter M90 in M90p bosta na voljo v treh velikostih, kot klasični namizni stolp ter v dveh kompaktnih različicah (SFF in ultra SFF). Njuna prodaja v Sloveniji se bo začela marca, takrat pa bodo znane tudi cene.

Vas zanima več iz te teme?
Lenovo računalniki

Prijavi napako v članku