Računalništvo, telefonija
02.11.2020 12:08
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni telefon s kar tremi zasloni

Nov prepogljivi zaslon pametnega telefona podjetja Samsung naj bi se zložil na tri dele.
Nov prepogljivi zaslon pametnega telefona podjetja Samsung naj bi se zložil na tri dele.

Podjetje Samsung je že večkrat jasno dokazalo, da je prihodnost v prepogljivih telefonih, čeprav jih uporabniki še niso zares vzeli za svoje. Zato pri južnokorejskem gigantu iščejo načine, kako bi še dodatno povečali uporabnost in s tem privlačnost novih telefonov. Glede na dokumentacijo, ki jo je nedavno pridobila ekipa spletnega portala LetsGoDigital, inženirji podjetja Samsung resno razmišljajo o povsem novi obliki prepogljivega telefona.

Nov prepogljiv zaslon bi se zložil na tri dele, poseben dodatek pa bi bila izvlečna tipkovnica, ki bi olajšala resnejša dela na napravi. Glede na načrte, ki jih je južnokorejsko podjetje posredovalo korejskemu uradu za intelektualno lastnino, gre za napravo, ki se na dveh mestih prekriva. Izvlečna tipkovnica se skrije v enega izmed zaslonov in jo je mogoče po potrebi izvleči. Del zaslona bi bil uporabniku vedno na voljo in bi ga lahko uporabljal v različnih položajih, kar bi olajšalo uporabo naprave v vlogi tabličnega računalnika ali prenosnika.

Čeprav še ni tehničnih podatkov o novincu, se zdi, da sestavljena naprava ne zavzame veliko več prostora kot trenutni prepogljivi pametni mobilni telefon Galaxy Z Fold 2. Samsung vsaj zaenkrat ostaja skrivnosten glede strojne opreme naprave. Poleg tega še ni znano, ali bo novost zares ugledala luč sveta.


Prijavi napako v članku