Telefoni
13.07.2014 18:30

Deli z drugimi:

Share

Pametni mobilni telefon iPhone 6 že na voljo v predprodaji!?

Japonska spletna stran podjetja Amazon je pomotoma razkrila Applov pametni mobilni telefon iPhone 6.
Japonska spletna stran podjetja Amazon je pomotoma razkrila Applov pametni mobilni telefon iPhone 6.

Ker naj bi bil novi pametni mobilni telefon iPhone podjetje Apple kmalu naprodaj, se spletne govorice o njem množijo kot za stavo. Dodatno olje na ogenj pa je pred kratki prilila japonska spletna stran podjetja Amazon, saj je ponudila v predprodajo pametni mobilni telefon iPhone 6, ki ga podjetje Apple uradno še sploh ni predstavilo. Trenutno je v predprodaji na voljo le zlato obarvana različica opremljena s 64 gigabajti vgrajenega pomnilnika, maloprodajna cena novosti pa znaša kar preračunanih 1.020 evrov.

Iz podatkov objavljenih na japonski spletni strani podjetja Amazon je razvidno, da bo Applov pametni mobilni telefon iPhone 6 dejansko opremljen s 4,7-palčnim (11,9-centimetrskim) zaslonom visoke ločljivosti. Novinec naj bi meril 130 x 65 x 7 milimetrov in naj bi tehtal le 113 gramov. Novost naj bi bila na japonskem uradno naprodaj 30. septembra letos, na stari celini pa okoli 19. septembra (zgolj v izbranih državah).

Iz dosedanjih govoric pa je še znano, da bo strojna oprema Applovega mobilnika iPhone 6 po vsej verjetnosti obsegala 4-jedrni procesor A8 frekvence 2,6 gigaherca in digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk. Poleg tega naj bi bil novinec opremljen celo z osvetljenim logotipom ogrizenega jabolka, ki naj bi se osvetlil, ko bo mobilnik v uporabi, in naj bi opravljal tudi vlogo »sistema za obveščanje«, ko bo uporabnik na primer prejel kratko sporočilo SMS. Tu bo na voljo še še izboljšana povezljivost preko mobilnega omrežja 4G/LTE, ki naj bi ponujala prenose podatkov s hitrostjo do 300 megabitov na sekundo.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku