Računalništvo, telefonija
10.04.2014 14:17
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametna ročna ura Apple iWatch naprodaj že jeseni?

Pametna ročna ura Apple iWatch bo zaradi vgrajenih tipal kot nalašč za ljubitelje športnih aktivnosti!
Pametna ročna ura Apple iWatch bo zaradi vgrajenih tipal kot nalašč za ljubitelje športnih aktivnosti!

Čeprav naj bi imelo podjetje Apple kopico težav z razvojem pametne ročne ure iWatch (predvsem z avtonomijo delovanja), so se na spletu pojavila namigovanja, da naj bi bila ta vseeno nared za prodajo že v tretjem četrtletju letošnjega leta. Časopisna hiša Economic Daily News namreč zatrjuje, da podjetje iz Cupertina od dobaviteljev pričakuje dostavo vseh elektronskih komponent za sestavo pametne ročne ure iWatch do konca avgusta, iz česar je mogoče sklepati, da bo izdelek javnosti zagotovo predstavljen konec septembra.

Časopisna hiša Economic Daily News je še razkrila, da bo sestavo pametne ročne ure iWatch prevzelo podjetje Quanta, dobavo elektronskih vezij in posebnega stekla pa bo zaupana podjetjema Richtek in TPK. Za razvij in izdelavo procesorja naj bi bilo klkjub številnim sporom in zameram zadolženo podjetje Samsung. Zagotovitev zadostne količine sestavnih delov bo nedvomno izziv tudi za večja podjetja, saj naj bi Apple do konca letošnjega leta načrtoval proizvodnjo kar 65 milijonov primerkov pametne ročne ure iWatch.

Sodeč po doslej razkritih podatkih naj bi pametna ročna ura Apple iWatch omogočala pošiljanje sporočil, odgovarjanje na klice in celo posodabljanje Facebookovega računa z mobilnikom iPhone v žepu. Ker bo na ročni uri iWatch domoval prirejen mobilni operacijski sistem iOS, bomo lahko nanjo nameščali tudi mobilno programsko opremo. Novost naj bi bila za nameček posebej prilagojena aktivnostim v naravi, saj naj bi imela poseben senzor, ki bo meril moč ultravijoličnih žarkov in srčni utrip, za beleženje podatkov o »delovanju« telesa pa naj bi bila zadolžena mobilna programska oprema Healthbook-App.


Prijavi napako v članku