Računalništvo, telefonija
27.12.2019 11:20

Deli z drugimi:

Share

Pameten nakupovalni voziček, ki računa namesto vas!

Pametni nakupovalni voziček podjetja Caper je navdušil mnoge!
Pametni nakupovalni voziček podjetja Caper je navdušil mnoge!

Ko kupujemo v trgovini, mnogi izmed nas skrbno nadzirajo, da ne prekoračijo zastavljenega proračuna, ki je namenjen prehrani. Ker pa je to opravilo zamudno in gre mnogim na živce, se je startup podjetje Caper odločilo za pripravo nadvse zanimivega nakupovalnega vozička. Pameten nakupovalni voziček je opremljen s kamerami in senzorji, s pomočjo katerih lahko samodejno izračuna ceno za vsak izdelek, ki ga vstavite vanj. Tu je seveda na voljo tudi tehtnica, ku kupci samodejno stehta sadje in zelenjavo in to brez potrebe po ročnem vnosu živila.

Pametni voziček seveda samodejno sešteva vrednost vseh izdelkov v našem vozičku, tako da vedno vemo, koliko bo končna vsota kupljenega blaga. Kupci plačujejo prek storitev Apple Pay ali Google Pay, ki ju podpirajo že praktično vsi novejši pametni mobilni tefloni. Zaradi tega ne preseneča, da so bili prvi uporabniki pametnih nakupovalnih vozičkov podjetja Caper nad njimi več kot navdušeni. Ti so trenutno še v poskusni fazi, kmalu pa bi lahko zašli v redno uporabo.

Kako se pametni nakupovalni voziček podjetja Caper obnese v praksi, pa si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi https://youtu.be/PbP8IbX3c-A.


Prijavi napako v članku