Računalništvo, telefonija
09.09.2016 16:02
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

P9 – Prvi z dvojno kamero

Huawei je aprila svetu prvič pokazal svojo vizijo mobilne fotografije z dvojno kamero. Pri snovanju vrhunske uporabniške izkušnje se je povezal z nemškim podjetjem Leica AG, ki je priznano po vsem svetu kot eno vodilnih ni najbolj inovativnih podjetij na področju fotografije, kar dokazuje s svojo več kot 100-letno zgodovino.
P9 - Prvi z dvojno kamero
P9 - Prvi z dvojno kamero

Rezultat je bil pametni telefon Huawei P9, ki v enem paketu združuje odlično fotografsko izkušnjo, ki jo ponuja prej omenjena dvojna kamera, ter kakovostno in modno oblikovanje. Velik dosežek Huaweijevih in Leicinih inženirjev je bila umestitev dvojne kamere na način, da modul leži v isti ravnini, kot hrbet mobitela – to pomeni, da telefon na zadnji strani nima t.i. grbe. Rezultat je eleganten izgled telefona, ki je pred kratkim dobil še dve dodatni barvi ohišja: rdečo in modro.

Dvojna kamera na zadnji strani ponuja ogromno možnosti za izražanje kreativnosti. Dva senzorja, ki se skrivata pod vsako odprtino, zajemata 12 MP velike fotografije. Med seboj se razlikujeta po načinu zajema fotografij: eden skrbi za barvni zajem, drugi pa s pomočjo zajema črno-bele fotografije poskrbi, da ima končna fotografije več detajlov, boljši kontrast ter manj šuma. Poleg tega lahko fotografijam po zajemu spreminjate točko izostritve, s čimer lahko dosežete mehko in zamegljeno ozadje – podobno kot na profesionalnih DSLR kamerah. Seveda pa lahko zajamete samo črno-belo fotografijo in s tem izrazite svoj umetniški vidik še na takšen način. Programska oprema za fotografiranje na Huaweiju P9 ponuja tudi ogromno ročnih nastavitev s pomočjo t.i. profesionalnega načina, za vse tiste uporabnike, ki jim svet fotografije ni tuj. Tako boste lahko z malo znanja dosegli še boljše rezultate oz. boste lahko fotografije zajemali tako, da boste ujeli svojo vizijo trenutka, ki ga fotografirate. P9 s svojo dvojno kamero resnično odpira nove možnosti in podira vse omejitve, ki smo jih poznali v svetu mobilne fotografije do sedaj.

Huawei P9 ponuja napredno fotografsko izkušnjo, vrhunsko oblikovanje in kakovost izdelave v izjemno kompaktnem ohišju. Z novima modnima barvama ohišja, poleg obstoječih barvnih kombinacij, ponuja široko izbiro, ki bo gotovo zadovoljila potrebe vseh uporabnikov. Pri Huaweiju ves čas stremijo k napredku in P9 je zrcalo te miselnosti. P9 ponuja vse, kar bi si lahko želeli v pametnem telefonu in še več. Za varnost, na primer, poskrbi napredni 3D čitalec prstnih odtisov, ki bliskovito hitro, učinkovito in zanesljivo prebere vaš prstni odtis. Pod pokrovom pa se skriva še cel kup tehnologij za boljšo WiFi povezljivost, razširitev pomnilnika s pomočjo micro SD kartice, izboljšano kakovost predvajanja zvoka in še več.

Huawei je iz leta v leto dokazoval, da noče zgolj slediti trendom ampak jih želi tudi postavljati. Kot prvi so s P9 predstavil napredno dvojno kamero, ki prinaša pravo dodano vrednost uporabnikom. Njihovi oblikovalci so dokazali, da zmorejo v kompaktno ohišje umestiti več, kot drugi proizvajalci, brez da bi pri tem žrtvovali moderen in moden izgled telefona. Dvojna kamera in kakovostno oblikovanje sta le začetek svetle prihodnosti, ki nam jo Huawei prinaša v življenja. Z modelom P9 se je Huawei trdno zasidral kot postavljalec trendov in ne zgolj kot nekdo, ki jim sledi. S hitrim razvojem smiselnih inovacij se Huawei zavezuje, da bo podjetje ostalo korak pred ostalimi tudi v prihodnosti.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku