Računalništvo, telefonija
14.07.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Ostanite povezani tudi na dopustu, kjerkoli ste

Želite ostati povezani na dopustu, pa ne želite plačevati veliko za mobilne podatke v gostovanju?
Ostanite povezani tudi na dopustu, kjerkoli ste
Ostanite povezani tudi na dopustu, kjerkoli ste

Pravi naslov za to so SIM kartice za mobilni internet, ki jih lahko dobimo pri operaterjih v državi, kamor gremo. Za primer vzemimo Hrvaško. Tam hrvaški telekom (Hrvatski telekom) za 85 HRK oz. približno 11€ ponuja 7 dni neomejenega dostopa do interneta z 4G hitrostmi do 75 Mb/s. Ima pa hrvaški telekom tudi najboljšo pokritost, torej boste (skoraj) povsod imeli dober signal.

Tukaj je še nekaj drugih ugodnih ponudb za druge države:

  • Italija: Vodafone Giga In&Out – za 13€ dobimo 20GB plus 20 GB, ki jih je mogoče koristiti med polnočjo in osmo uro zjutraj (Night Data), v EU gostovanju pa jih lahko porabite 4,7 GB
  • Makedonija: Vip Prepaid – 10 GB mobilnih podatkov za 8,19 € oz. 499 MKD
  • Grčija: whatsup by cosmote – 8GB za 8,5€

Da pa se vam na telefonu ne bo preveč hitro izpraznila baterija, ker bi želeli z prijatelji deliti mobilni internet preko Wi-Fi dostopne točke, vam priporočamo uporabo mobilne dostopne točke.

Mobilno dostopno točko dobite pri vseh slovenskih operaterjih za ceno od 36 do 60€, odvisno od operaterja (cena je brez vezave na paket, torej samo za napravo), sami pa priporočamo Huawei E5573Cs mobilno dostopno točko.

Naprava Huawei E5573Cs za ceno ponuja kar veliko, ponuja dostop do 4G interneta z hitrostmi do 150/50 Mb/s, z enim polnjenjem pa baterija kapacitete 1500 mAh drži kar 6 ur neprekinjene uporabe. Zaradi relativno majhne kapacitete pa se baterija tudi relativno hitro napolni. Hkrati se lahko na dostopno točko poveže največ 16 uporabnikov, od števila uporabnikov pa je odvisen tudi čas trajanja baterije (vsaj kakšno uro manj kot 6 ur).

Za upravljanje naprave Huawei E5573Cs pa uporabljamo aplikacijo Huawei HiLink, ki je dokaj pregledna in enostavna za uporabo. (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.huawei.mw)


Za upravljanje preko spleta pa je na voljo spletni vmesnik na spletnem naslovu 192.168.8.1.


Prijavi napako v članku