Telefoni
26.01.2012 08:43

Deli z drugimi:

Share

Orodje za odklep iPhona 4S in iPada 2 v Oknih gre za med

S programskim orodjem Absinthe A5 je odklepanje iPhona 4S in iPada 2 otročje lahko!
S programskim orodjem Absinthe A5 je odklepanje iPhona 4S in iPada 2 otročje lahko!

Pred kratkim je razvijalska skupina Chronic Dev Team pripravila programsko orodje za odklepanje pametnih mobilnih telefonov iPhone 4S in tabličnih računalnikov iPad 2. Orodje Absinthe A5 omogoča pridobitev tako imenovanega skrbniškega dostopa z namenom, da na Applovih prenosnih napravah poganjamo tudi s strani podjetja iz Cupertina neavtoriziranih (pogosto piratskih) aplikacij. Za nameček lahko orodje Absinthe A5 uporabljamo celo v operacijskih sistemih Windows.

Priprava programskega orodja Absinthe A5, ki je na voljo za prenos na spletni stani http://goo.gl/pggUI, je bila za razvijalsko skupino Chronic Dev Team vse prej kot mačji kašelj. Največjo težavo je programerjem predstavljal procesor A5, saj je ta opremljen z naprednim »protipiratskim« mehanizmom. S trdim delom in vztrajnostjo pa je programerjem na koncu le uspelo streti na videz nezlomljivo protipiratsko zaščito.

Razvijalska skupina Chronic Dev Team je s pripravo orodja Absinthe A5 zadela v polno. V štirih dneh ga je namreč preneslo skoraj milijon uporabnikov. To orodje za odklep lahko uporabijo lastniki pametnih mobilnih telefonov iPhone 4S z operacijskim sistemom iOS 5.0 (9A334) ali iOS 5.0.1 (9A405 in 9A406) ter tabličnih računalnikov iPad 2 s sistemom iOS 5.0.1 (9A405). Pri tem velja omeniti, da Apple uporabo orodja Absinthe A5 odsvetuje in ne priznava garancije zaradi nepooblaščenega posega v napravo. Kljub temu pa to početje ni nezakonito.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku