Računalništvo, telefonija
03.05.2011 09:05
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Origin Eon17-S: Najzmogljivejši igričarski prenosnik vseh časov

Običajni prenosniki mu ne sežejo niti do kolen!
Običajni prenosniki mu ne sežejo niti do kolen!

Prenosni računalniki so vse bolj pisani na kožo igranju računalniških iger. Da bi po njih posegali še najzahtevnejši igričarji, je podjetje Origin pripravilo prenosnik, ki se lahko pobaha kot zdaleč najzmogljivejši na modrem planetu. Nadpovprečno zmogljiv prenosni računalnik Origin Eon17-S namreč za preračunavanje podatkov uporablja najnovejši Intelov mobilni procesor Core i7-2920XM (Sandy Bridge) takta 4,5 gigahercev. Frekvenca navitega procesorja je kar 30 odstotkov višja od privzetega takta (3,2 gigaherce).

Preostala strojna oprema igričarskega prenosnega računalnika Origin Eon17-S prav tako ni od muh. Pri igranju grafično najzahtevnejših računalniških iger bosta procesorju v pomoč še sistemski pomnilnik skupne kapacitete 32 gigabajtov in grafična kartica Nvidia GeForce GTX 485M z dvema gigabajtoma grafičnega pomnilnika. Za izris kakovostnih slik skrbi zaslon s 17,3-palčno oziroma 44-palčno diagonalo, ločljivostjo 1.920 x 1.080 točk in osvetlitvijo LED. Piko na i dajeta še dva pogona Solid State s 480 gigabajti prostora.

Za kakovostno predvajanje zvoka skrbi osemkanalna zvočna kartica. Povezovanje z zunanjimi napravami zagotavljajo priključki USB, e-SATA, HDMI in drugi. Igričarski prenosnik Origin Eon17-S ni namenjen pogostemu prenašanju, saj meri 41,2 x 27,6 x 4,5 centimetrov in tehta zavidljive štiri kilograme. Najzmogljivejši igričarski prenosnik vseh časov je pričakovano tudi najdražji. Za najzmogljivejšo različico prenosnika Origin Eon17-S je namreč ameriškim trgovcem potrebno odšteti kar preračunanih 8.300 evrov. Ni kaj, igričarji so za zmogljivi prenosnik pripravljeni odšteti zajetne kupe denarja.


Prijavi napako v članku