Telefoni
14.04.2013 12:58
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Oppo kmalu z najtanjšim mobilnikom na svetu

Kitajsko podjetje Oppo nas bo kmalu presenetilo z novim pametnim mobilnim telefonom Android, ki bo prevzel lovoriko najtanjšega mobilnika na modrem planetu. Ta bo namreč v debelino meril komajda 6,13 milimetra.
Pametni mobilni telefon Oppo R809T bo prevzel lovoriko najtanjšega na modrem planetu.
Pametni mobilni telefon Oppo R809T bo prevzel lovoriko najtanjšega na modrem planetu.

Kitajski proizvajalci pametnih mobilnih telefonov na trgu izstopajo z izdelki, ki se lahko pobahajo z zmogljivo strojno opremo, smešno nizkimi cenami in predvsem izredno tankimi ohišji. Januarja leta 2012 je primat najtanjšega mobilnika prevzel Ascend P1 S podjetja Huawei, v lanskem avgustu pa se je v ospredje prebil pametni mobilni telefon Oppo Finder. V mesecu novembru je z ohišjem debeline pičlih 6,55 milimetra primat prevzel mobilnik Vivo X1 podjetja BBK, ki ga je le nekaj mesecev kasneje dohitel Alcatel s pametnim mobilnim telefonom One Touch Idol Ultra.

Kot vse kaže bo primat kmalu ponovno prešel v roke podjetja Oppo, saj bo to kmalu ponudilo v prodajo pametni mobilni telefon, ki bo v debelino meril komajda 6,13 milimetra. Mobilnik s tovarniško oznako R809T bo namreč za kar 0,32 milimetra tanjši od Alcatela One Touch Idol Ultra. Kljub temu bo novinec kot nalašč za zahtevnejše naloge in preživljanje prostega časa, saj bo za preračunavanje podatkov uporabljal 4-jedrni procesor podjetja MediaTek, medtem ko bo za prikazovanje slik na voljo 4,5-palčni (11,4-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.280 x 720 točk.

Več podatkov o pametnem mobilnem telefonu R809T bo podjetje Oppo javnosti razkrilo predvidoma še pred poletjem. Po vsej verjetnosti bo najtanjši mobilnik na modrem planetu sprva naprodaj le na Kitajskem, z malo sreče pa bi lahko zašel celo na staro celino.

Vas zanima več iz te teme?
Oppo telefoni

Prijavi napako v članku