Življenjski slog
27.08.2021 15:00

Deli z drugimi:

Share

OnlyFans najprej prepovedal, nato spet dovolil eksplicitno vsebino

OnlyFans je spletna platforma, ki se je uveljavila kot varen prostor za uporabnike, ki želijo deliti erotične fotografije in videoposnetke v zameno za naročnino, je pred kratkim spremenila svojo odločitev o prepovedi eksplicitnih vsebin.

Podjetje je prejšnji teden presenetilo in razjezilo svojo bazo uporabnikov, ko je napovedalo prepoved objave eksplicitnih vsebin. Razlog naj bi bil pritisk bančnih institucij, ki platformi omogočajo opravljanje transakcij. Preobrat se je zgodil potem, ko je družbi uspelo zagotoviti nadaljnjo podpro svojih bančnih partnerjev.

»Dobili smo zagotovila, s katerimi bomo lahko še naprej podpirali našo raznoliko skupnost ustvarjalcev, in zaradi tega smo ustavili načrtovano spremembo politike poslovanje,« je na Twitterju sporočilo podjetje OnlyFans.

Oddahnili so si milijoni ustvarjalcev vsebin

Uporabniki so bili nad prvotno odločitev podjetja ogorčeni. Priljubljenost spletnega mesta je strmo narasla med pandemijo, saj so bili ljudje primorani iskati alternativne poti do zaslužka, še posebej ljudje v pornografski industriji, ki se niso mogli zanašati na državno pomoč. Velik del ustvarjalcev je bilo mnenja, da jih je po vsem tem času in uspehu, podjetje enostavno zavrglo.

Spletna stran je bila več let varno zatočišče za ustvarjalce, ki so običajno vedno pod udarom kritik sodobne družbe. Kot kaže je podjetje OnlyFans priznalo svojo zmoto in bo vsebina na spletni strani ostala nespremenjena.

Platforma ima več kot 130 milijonov uporabnikov širom sveta in več kot 2 milijona ustvarjalcev, ki so skupno zaslužili več kot 5 milijard dolarjev.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

AGORA d.o.o.

Parmova ulica 53 , 1000 Ljubljana, Tel: 01 280 16 20 / 031 603 396
AGORA d.o.o., podjetje za ustvarjalne komunikacije, je bilo ustanovljeno 21. septembra 1989. Sedež podjetja je na Parmovi 53 v Ljubljani, kjer imajo učilnice za izobraževalno delo ... Več

MIKROCOP d.o.o.

Industrijska cesta 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80

DIGITOPIA, Matej Pinter s.p.

Trnovec 6, 3332 Rečica ob Savinji, Tel: 041 913 205
Ponudite svojim strankam najboljše tudi na mobilnih napravah Danes poleg dobre spletne strani marsikdo potrebuje tudi dobro mobilno aplikacijo - Digitopia je pravi naslov.Vedno ... Več