Telefoni
24.04.2014 06:10
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

OnePlus One: Revolucija za 269 evrov!

Pametni mobilni telefon OnePlus One je upravičil vsa pričakovanja!
Pametni mobilni telefon OnePlus One je upravičil vsa pričakovanja!

Podjetje OnePlus je končno razkrilo tančico skrivnosti glede težko pričakovanega pametnega mobilnega telefona One, ki po prepričanju mnogih velja za najboljši mobilnik Android vseh časov. Novost je namreč opremljena z zelo zmogljivo strojno opremo, njegova maloprodajna cena pa je celo nižja od cene Googlovega mobilnika Nexus 5. Novost, opremljena s 16 gigabajti vgrajenega pomnilnika, bo namreč na voljo za 269 evrov, medtem ko bo različica s pomnilnikom s 64 gigabajti prostora naprodaj za 299 evrov. Mobilnik OnePlus One bo sprva naprodaj v Avstriji, Belgiji, Franciji, Nemčiji, Španiji, Hong Kongu, Italiji, Združenem kraljestvu, Združenih državah Amerike, na Danskem, Finskem, Nizozemskem, Portugalskem, Švedskem, Tajvanu, v preostale evropske države pa naj bi zašel predvidoma do konca poletja.

Strojna oprema pametnega mobilnega telefona OnePlus One nas vsaj zlahka ne bo pustila na cedilu, saj obsega zaslon s 5,5-palčno (14-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 1.080 x 1.920 slikovnih točk, 4-jedrni procesor Snapdragon 801 frekvence 2,5 gigaherca, tremi gigabajti sistemskega pomnilnika in digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov točk. Dovolj dolgo avtonomijo zagotavlja baterija zmogljivosti 3.100 miliamperskih ur, za opravljanje videokonferenc pa je na razpolago spletna kamera ločljivosti pet milijonov točk. Novost bomo za nameček zlahka prenašali naokrog, saj meri le 152,9 x 75,9 x 8,9 milimetra in tehta okoli 162 gramov.

Eden izmed glavnih adutov pametnega mobilnega telefona OnePlus One je nedvomno tudi mobilni operacijski sistem CyanogenMod 11s, ki je med uporabniki mobilnih naprav Android izjemno priljubljen. Ta namreč omogoča namestitev večjega števila aplikacij, razširitev in »globlje« spremembe samega sistema. Največji razlog za njegovo priljubljenost pa je ta, da podpira veliko število pametnih telefonov in se redno posodablja, za razliko z uradnimi posodobitvami, ki jih proizvajalci telefonov le redko izdajajo.


Prijavi napako v članku