Računalništvo, telefonija
29.05.2017 09:20

Deli z drugimi:

Share

Ohišje za OCP-Open Compute Project

Rittal ohišje za OCP
Rittal ohišje za OCP

Člani Facebook iniciative Open Compute Project (OCP) so se združili za reševanje različnih problemov – vjključno z omejevanjem porabe energije v velikih IT infrastrukturah. Zato delijo inovativne zasnove izdelkov za podatkovne centre. S tem ozadjem je Rittal na sejmu CeBIT 2017 v Hanovru v Nemčiji predstavil 12 V in 48 V DC OCP ohišja. Podjetje je izpostavilo ohišje Open19 na svoji stojnici v hali 4. Oba sistema uporabljata enosmerni tok za boljšo energetsko učinkovitost. Ponujajo tudi standardizirano, modularno konfiguracijo, pospešujejo čas dostave in imajo možnost izdelave po meri za boljšo prilagodljivost.


Okoli trije odstotki celotne porabe električne energije se trenutno porabijo za napajanje podatkovnih centrov – enega izmed najbolj naraščajočih porabnikov z vedno večjim vplivom na okolje in izpuste ogljika. V skladu z globalno iniciativo Global e-Sustainability Initiative (GeSI), se bo prispevek ICT k emisijam ogljikovega dioksida iz 1,3 odstotka iz leta 2002 povečal na 2,3 odstotka v letu 2020. Dodatni razlog za skrb: stroški delovanja velikih podatkovnih centrov so v veliki večini primerov povezani z napajalnimi sistemi.

Projekt Open Compute Project se je začel leta 2011 z namenom soočanja s temi izzivi. Cilj projekta je zmanjšati stroške delovanja in povečati učinkovitost podatkovnega centra.

Enosmerni tok za izboljšano energetsko učinkovitost

OCP je razvil nove, standardizirane okvire za cenovno ugodne in izjemno učinkovite informacijske platforme. To je uvajanje nove generacije podatkovnih centrov. Aktivne komponente v IT ohišjih ne potrebujejo ločenega lastnega adapterja za napajanje, ampak lahko uporabijo enosmerno napajanje (DC), ki je nameščeno v vgrajene uvodnice v ohišjih. To zmanjša porabo energije zaradi pretvorbe električne napetosti. IT komponente lahko uporabljate pri posebno visokih temperaturah, kar zahteva manj hlajenja.

“Rittal je že več let aktiven na področju Open Compute in predstavlja pomembno vlogo pri uvajanju inovacij – zmanjšanje porabe energije za nižje stroške in manj vpliva na okolje,” poudarja Jason Rylands, globalni direktor za podatkovne centre in rešitve Open Compute Solutions pri podjetju Rittal.

Rittal 12 V in 48 V DC OCP ohišja lahko vzpostavite hitro in enostavno. S širino 600 mm imajo 21″ ohišja veliko prostora za strežnike, stikala in opremo za shranjevanje podatkov.

Višje temperature delovanja in nižji stroški

Zasnova OCP močno zmanjša stroške porabe energije za hlajenje. Poraba električne energije se zmanjša z uporabo posebej zasnovane strojne opreme, ki vzdrži višje temperature, kot jih priporoča ASHRAE – the American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers. Ker potrebujejo manjše moči hlajenja, porabijo manj energije.

Do 12 kW moči se lahko odvede skozi ohišje pri 12 V OCP modelu – in še več pri 48 V različici. Obe ohišji sta majhni in predstavljata kompakten in izjemno učinkovit podatkovni center.

Standardizacija za pospeševanje procesa od načrtovanja do dostave

Dodatna prednost inovativne zasnove ohišij je standardizacija, nastavljivost in izdelava po meri. To podjetjem omogoča hitro vzpostavitev ali razširitev podatkovnih centrov.

Dodatna možnost: ohišje Open19

Ohišje Rittal Open19 je cenovno ugodna rešitev osnovana na 19″ tehnologiji. Predstavljena je bila na sejmu CeBIT v sklopu Rittal TS IT ohišja. Zasnova Open19 vključuje tudi DC enosmerno napajanje za strežnike. Pri DC OCP enotah je napajanje napeljano znotraj uvodnic v ohišju, pri tem modelu pa je enosmerno napajanje omogočeno s posebnim kablom priključenim na napajalne police.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RITTAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RITTAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RITTAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Tajin utrinek Infinity Energy, Špela Rihtaršič s.p.

Dvorjanska ulica 17a, 4207 Cerklje na Gorenjskem, Tel: 040 755 027
Koliko ur preživite v sedečem položaju? Koliko ur prebedite za računalnikom? Odgovor je vse več. Sodoben način življenja naj bi bil dinamičen in razgiban, vendar je velik del ... Več

Naturalis d.o.o., Računalniški inženiring

Ljubljanska cesta 12f, 1236 Trzin, Tel: 041 747-064
Vodenje podjetja je na splošno sestavljeno iz šest funkcionalnih področij: strategija, trženje, finance, človeški viri, oprema ter delovanje. Razumevanje in vodenje vsakega področja ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več
Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več