Telefoni
06.11.2012 09:44

Deli z drugimi:

Share

Office 2013 za mobilnike Windows Phone 8

Mobilni Office 2013 bo polno uporaben!
Mobilni Office 2013 bo polno uporaben!

Microsoft je na letošnji junijski konferenci Windows Phone Summit predstavil težko pričakovani mobilni operacijski sistem Windows Phone 8. Računalniški gigant je že na tej konferenci nakazal, da bo novinec na voljo skupaj s prednameščeno mobilno različico pisarniškega paketa Office 2013. Ker bodo prvi mobilniki Windows Phone 8 kmalu med nami, je Microsoft javnosti vendarle razkril podrobnosti nadvse zanimivega mobilnega pisarniškega paketa.

Mobilna različica pisarniškega paketa Office 2013 bo na srečo uporabnikov pametnih mobilnikov Windows Phone 8 polno funkcionalna in ne bo le bleda kopija tistega, kar bo na voljo za osebne in prenosne računalnike ter tablice. Novost bo grajena okrog oblačne storitve SkyDrive. Ta bo poskrbela za samodejno sinhronizacijo dokumentov med različnimi napravami. Tu bo na voljo še funkcija, da bomo lahko na mobilniku nadaljevali s prebiranjem dokumentov na mestu, kjer smo končali na drugi napravi. Dokumente bomo lahko za nameček delili celo preko brezstične tehnologije NFC.

Mobilna različica pisarniškega paketa Office 2013 za Windows Phone 8 bo vključevala urejevalnik besedil Word 2013, urejevalnik preglednic Excel 2013, predstavitveni program PowerPoint 2013 in urejevalnik beležnic OneNote. Word 2013 se bo lahko pobahal s povsem prenovljenim celozaslonskim prikazom dokumentov za lažje prebiranje in dodajanje komentarjev. Urejevalnik preglednic Excel 2013 bo seveda uporaben le na mobilnikih z večjimi zasloni. Besedila in formule, ki bodo daljša od prikazanih celic na zaslonu, se bodo prikazovala v posebnem delu zaslona za predogled. Predstavitveni program PowerPoint 2013 bo prikazoval vse vrste grafikonov in oblik (SmartArt), upošteval bo prehode in animacije ter bo zmožen na zahtevo prikazovati tudi prosojnice z dodatnimi komentarji za predavatelja. Več informacij o mobilni različici pisarniškega paketa Office 2013 je na voljo na spletni povezavi http://goo.gl/6qMvO.


Prijavi napako v članku