Strojna oprema
09.12.2005 14:09

Deli z drugimi:

Share

Odpoklic potencialno nevarnih polnilnih baterij Nikon EN-EL3

V podjetju Nikon so odkrili možnost napake pri določeni seriji Li-Ionske polnilne baterije tipa EN-EL3, ki se uporablja v digitalnih zrcalno refleksnih aparatih NIKON D-50, D-70, D-70S in D-100. Baterije s takšno napako imajo nekaj nižjo kapaciteto in se ob polnjenju pregrevajo. V skrajnem primeru pa baterija lahko celo zagori. Do sedaj ni znanih nikakršnih primerov vžiga ali kakršnihkoli poškodb potrošnikov ali stvari.

Zaradi varnosti uporabnikov in Nikonove zavezanosti kakovosti, je podjetje Nikon pričelo izvajati program prostovoljnega odpoklica in brezplačne zamenjave vseh EN-EL3 baterij, ki so bile proizvedene v določenem obdobju. Baterije, ki imajo eno izmed oznak serije (na hrbtni strani), ki jih najdete v tabeli spodaj, se zaradi zamenjave vrnejo Nikon-u.

Tudi slovenski uvoznik za NIKON se je že odzval in sporoča, da bodo nemudoma izvedli sledeče ukrepe obveščanja javnosti:
– Na spletni strani proizvajalca je objavljeno podrobno obvestilo. Zaradi boljše informiranosti potrošnikov bodo v najkrajšem času, predvidoma pa v roku nekaj dni, odprli spletno stran, na kateri bo mogoče najti natančna navodila za prepoznavanje okvarjenih baterij in način menjave. Naslov spletne strani bo sestavni del objave sporočila za javnost, ki bo objavljena v več medijih.
– Vsem registriranim uporabnikom aparatov Nikon D100, D70 in D50 bodo poslali elektronsko pošto in jih seznanili z nevarnostjo ter pozvali k menjavi baterij.
– Objavili bodo obvestilo za javnost v več tiskanih medijih v najkrajšem možnem roku.
– Obvestili bodo prodajna mesta o serijskih številkah okvarjenih baterij in postopkih menjave ter jih pozvali k sodelovanju in najresnejšemu pristopu k hitri in nadzorovani menjavi baterij, ki jih še imajo na zalogi. Predvidevajo menjavo vseh baterij, ki so na zalogi pri trgovcih do 19. decembra 2005.

Tesno sodelujejo z Nikonovim evropskim predstavništvom in preko njih s sedežem družbe Nikon Corporation v Tokyu, kot tudi s trgovci, da bi odstranili potencialno okvarjene baterije s trga v najkrajšem možnem času.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več
Zlati partner

CREAplus d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAplus d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več