Računalništvo, telefonija
19.10.2020 08:41

Deli z drugimi:

Share

Odlično povpraševanje po novem iPad Air 4

Za vstopno različico tablice Apple iPad Air 4 je v ZDA treba odšteti kar preračunanih 511 evrov.
Za vstopno različico tablice Apple iPad Air 4 je v ZDA treba odšteti kar preračunanih 511 evrov.

Podjetje Apple v okviru nedavne konference predstavilo prenovljen tablični računalnik iPad Air 4. Čeprav se novost po zunanjosti ne razlikuje kaj veliko od dosedanjih modelov, so Applovi inženirji novi izdelek opremili s številnimi tehničnimi izboljšavami. Zato ne preseneča, da je povpraševanje po novosti preseglo vsa pričakovanja. Zaloge v preprodaji so praktično pošle, prvi kupci pa bodo novost prejeli 23. oktobra.

Applovi inženirji so prenovljeni tablični računalnik iPad Air 4 opremili s številnimi tehničnimi izboljšavami. Med njimi izstopa predvsem novi procesor A14 Bionic, ki prinaša občutne izboljšave v primerjavi z njegovim predhodnikom, in sicer tako na področju procesorske zmogljivosti kot tudi zmogljivosti preračunavanja grafičnih vsebin. Gre za procesor, s katerim je opremljen tudi novi pametnih mobilni telefon iPhone 12.

Tablični računalnik Apple iPad Air 4 je na voljo v kar štirih barvnih odtenkih, in sicer v temno sivi, srebrni, roza, zeleni in celo modri barvi. Novost bo kot nalašč tudi za zahtevnejša opravila, saj je opremljena s kakovostnim zaslonom s 27,7-centimetrskim oziroma 10,9-palčnim zaslonom ločljivosti 2.360 x 1.640 slikovnih točk. Na hrbtni strani najdemo še kakovostni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk.

Novi tablični računalnik Apple iPad Air 4 seveda ni ravno poceni. Za vstopno različico novost s 64 gigabajti pomnilnika in brezžično povezavo Wi-Fi je namreč v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunanih 511 evrov. Model opremljen z 256 gigabajti vgrajenega pomnilnika je vrednoten na preračunanih 639 evrov. Za podporo za mobilna omrežja pa je treba primakniti še dodatnih preračunanih 111 evrov.


Prijavi napako v članku