Računalništvo, telefonija
19.09.2011 17:44

Deli z drugimi:

Share

Obveščajte svoje stranke preko SMS sporočil

SMSapi.si
SMSapi.si

Nadvse popularna kratka tekstovna sporočila, tako imenovani SMS-i, niso več le zabavna komunikacija med mlajšo populacijo, pospešeno so jih pričeli uporabljati tudi razna podjetja, ki na ta način želijo vzpostaviti še hitrejši stik s svojimi strankami.

Obveščanje preko SMS sporočil uporabljajo spletni trgovci, zobozdravniki, frizerji, računovodje…
Med prvimi so ta način obveščanja pričeli uporabljati spletni trgovci, saj obveščanje preko SMS sporočil zagotavlja učinkovito posredovanje informacij, kupci pa so tako hitreje obveščeni, predvsem tisti, ki nimajo stalnega dostopa do interneta in elektronske pošte. Ob zaključku nakupa tako dobijo še SMS, ki jim pove, da lahko v kratkem pričakujejo pošiljko oziroma jo pridejo osebno iskat, če je tako dogovorjeno.

Obenem lahko preko SMS-a obvestimo o akcijah in ugodnostih, novo odprti trgovini ali obvestimo o spremembi lokacije.

Pošiljanja SMS-ov se vse bolj poslužujejo tudi v zdravstvu, kjer na ta način kliente obveščajo o terminu zdravstvenega pregleda, frizerji in lepotni saloni o prostem terminu, na katerega se stranka lahko naroči, kot tudi računovodske službe, ki na ta način opozorijo o zapadlem računu.


Cena prejetih in poslanih sporočil

Naslovnika prejeti SMS ne stane nič, podjetja pa pošiljajo obvestila preko SMS-ov po nadvse ugodni ceni.

Pri nas obstaja nekaj ponudnikov množičnega pošiljanja SMS-ov, med njimi sta dva največja slovenska mobilna operaterja Si.mobil in Mobitel, povsem nov na trgu pa je spletni servis SMSapi.si, ki je povsem konkurenčen tema dvema velikanoma, v dodanih vrednostih, kot so možnost pošiljanja SMS-ov preko elektronske pošte, SMS modul in možnost postavitve lastne aplikacije, pa ju celo prekaša.

Za primerjavo si lahko ogledate Primerjavo cen v galeriji slik. Cena SMS-ov je pri vseh ponudnikih odvisna od količine zakupljenega števila sporočil, vendar tako Si.mobil kot Mobitel zaračunata mesečno naročnino, s tem ko pri SMSapi.si mesečne naročnine ne plačujete. Bistvena prednost SMSapi.si pa je tudi ta, da zakup SMS-ov ne temelji na mesečni naročnini, temveč jih ima uporabnik možnost porabiti v enem tednu, enem mesecu ali celo v naslednjem letu. Tako uporabnik ne plačuje SMS-ov, ki jih niti ne porabi in zakupi nov paket šele, ko jih ponovno potrebuje.


Zaračunljive storitve

Vsi omenjeni ponujajo tudi možnost zakupa plačljivih SMS-ov in ključnih besed, katere najpogosteje srečamo v obliki nagradnih iger, vedeževanj, donacij za dobrodelne namene, nakup ozadij, iger in melodij za mobilne telefone, itd. Za zakup ključne besede boste največ plačali pri Mobitelu in sicer 1.500 €, pri Simobilu stane 420 €, SMSapi.si pa jo ponuja za 100 € na mesec.

Enostavno in udobno pošiljanje SMS sporočil kar preko vašega računalnika
Enostaven obrazec za sestavljanje in pošiljanje SMS sporočil lahko namestite kar v administracijo vašega spletnega mesta, v računovodski program, na namizje vašega računalnika – kamor boste želeli in vam bo najbolj pri roki. Na strani SMSapi.si lahko najdete tehnična navodila, v kakšni obliki mora biti pripravljen URL, da pošlje sporočilo na želeno telefonsko številko. Za pripravo je potrebno malenkost PHP znanja, pripravili pa so tudi nekja primerov za lažje razumevanje.

Tukaj si PHP navdušenci lahko ogledate primer pošiljanja SMS-a s pomočjo HTTP GET, še več primerov pa najdete na smsapi.si/pomoc

—————————-

//prepare data

$url = ‘http://www.smsapi.si/poslji-sms’; //url we are posting to (defined in sms api documentation)

$data = array(‘un’ => urlencode(‘api_username’), //api username

‘ps’ => urlencode(‘api password’), //api pass

‘from’ => urlencode(‘031492148’), //don’t send as int

‘to’ => urlencode(‘040859974’), //don’t send as int

‘m’ => urlencode(‘Testno sporocilo’), //msg

‘cc’ => urlencode(‘386’) //don’t send as int

);

//send SMS via HTTP GET

$url = $url . http_build_query($data);

$response = file_get_contents($url);

echo $response;

——————————-


Uporaba lastne ali zakupljene številke
Za pošiljanje sporočil lahko uporabite kar svojo mobilno številko, vendar v primeru, da vam prejemnik odgovori, boste odgovore prejemali na vaš mobilnik in ne v spletno aplikacijo. Lahko pa kupite naročniško SIM kartico pri želenem operaterju, katero uporabljate samo v namen obveščanja, se potem implementira v aplikacijo in tako prejemate in zbirate vse odgovore na enem mestu, vodite arhiv, povratna obvestila o uspešni dostavi, itd.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNI SITEMI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNI SITEMI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNI SITEMI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku